Деница Сачева: Отровното трио са просто аватари на провалени политици и на бегълци от правосъдието

4734
Деница Сачева: Отровното трио са просто аватари на провалени политици и на бегълци от правосъдието
Снимка: БГНЕС

“Персоналният състав на Министерския съвет се решава от министър-председателя. След вота на недоверие и след среща на коалиционния съвет, ще бъде решено какво е крайното решение за подадените оставки на министрите от кабинета“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"Отровното трио ли са водачите на протеста? Те са просто аватари на провалени политици и на бегълци от правосъдието. Въпросът е дали тези протестиращи искат правосъдие или искат с политически акции да бягат от правосъдие ", попита социалният министър Сачева. Според нея протестиращите отправят заплахи към легитимно избрано правителство. „Тези хора злоупотребяват за лични цели. Това трябва ясно да бъде казано“, смята тя. По думите ѝ е противозаконно да се отправят заплахи от улицата и да се иска улично правосъдие.

Сачева: Младите останаха на заден план и вероятно затова са гневни

Точно 3 са факторите, които обуславят социалната обстановка в България в момента според социалния министър Деница Сачева. В предаването...

„Има хора, които имат искания и трябва да бъдат чути, но има и хора, които злоупотребяват с протестиращите. Те трябва да се разграничат от тези хора“, призова социалният министър. Тя заяви още, че до момента не са се чули конкретни искания от протестиращите. „За младите хора можем да направим много повече в бъдещето с различни програми. До този момент от улицата не сме чули конкретни искания и предложения за промяна. Въпросът е какво следва след подаването на оставките? Изборите са след няколко месеца. Какво променя, ако изборите са сега или след няколко месеца? Страната се тласка към хаос. Тук важното е кое е полезно и кое е отговорно“, заяви министърът.

Деница Сачева предупреди, че ни очаква здравна криза през зимата. „Не знам как някой може да реши проблемите на хората. В демокрацията трябва да се уважават законите и Конституцията. Смятаме, че работим в поза на хората“, заяви тя и даде пример – 37 000 души са започнали работа през юли. Тя Сачева разкри, че се очаква ръст на безработицата в края на лятото и трябва да се помисли за тези хора.

Социалният министър коментира и случая с майката, малтретирала детето си в Перник. „Това е тежък случай. Реакцията ни беше светкавична. Детето е изведено, настанено е в приемно семейство. Работи се с бащата и близките, за да може детето да се върне в нормална семейна среда. Би следвало да обърнем и внимание на майката и да ѝ помогнем“, каза тя. "Родителските конфликти са най-тежките, има много емоции. Упражнявано е психическо насилие. Реакцията ни бе светкавична, буквално 20 минути след сигнала – детето вече се храни нормално, играе си", разкри социалният министър. „Въпреки травматичните спомени има връщане назад“, смята социалният министър. Тя добави, че подкрепата на близките в подобни случаи, е от ключово значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com