X
 
 

Депо за отпадъци за следващите 100 г. откри Бойко Борисов (ВИДЕО)

2081 1
photo of Депо за отпадъци за следващите 100 г. откри Бойко Борисов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
Пет общини - Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, ще имат регионално депо за битови отпадъци, което ще ги обслужва през следващите 100 години. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който провери на място изграждането на съоръжението. 

За изграждането на депото са осигурени 24 млн. лева от Републиканския бюджет. Днес бе направена и първа копка за изграждане на компостираща система на стойност 13 млн. лева, осигурени по оперативни програми. "Днес е добър ден за Югозападна България!", перифразира той евродепутата Александър Йорданов.

Бойко Борисов: Изборите ще бъдат много подли, специално за София

Винаги ни е било приятно на ГЕРБ да работим със СДС. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече на партии с...

Преди това премиерът откри завод на ABB в Петрич и отиде до античния град Хараклея Синтика. Борисов заяви, че е останал много впечатлен от това, че римският водопровод на обекта е на над 2400 години.

"2400 години водопроводната и канализационната система на обекта не е мръднала. А ако това депо изкара 100 години, то пак ще сме доволни. Тук искам да благодаря на всички кметове – чужди и наши (на партия ГЕРБ - бел. ред.), че 5 общини по най-съвременен начин се обединиха за изграждането на модерно депо“, каза още Борисов.

"Направено е и продължава да се прави“, допълни Борисов. Ако не бяхме го направили, 5 общини щяха да фалират от глобите, още той.

"В София много обичат да приказват, но ако бяхме направили това, то тези пет общини, включително и Благоевград, щяха да фалират, защото глобите са такива, че собствените приходи на общините щяха да отиват за плащане на глоби, така че мисля днешния ден е добър за Благоевград", заяви Борисов.

Бойко Борисов: Изборите ще бъдат много подли, специално за София

Винаги ни е било приятно на ГЕРБ да работим със СДС. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече на партии с...

Той обяви, че години наред е водил преговори с кметовете и на петте общини, за да може днес депото да бъде факт.

"Но днес, щом имаме този резултат, нещата са добре.", обясни Борисов.

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов се съгласиха, че с изграждането на това депо се решава най-големият проблем и за петте общини, включени в проекта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално