Десислава Иванчева напусна болницата*

7637
Десислава Иванчева напусна болницата*
Снимка: Facebook Десислава Иванчева

*По-рано през деня в профила на обвинената в подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева бе публикувана снимка от извеждането ѝ от лечебното заведение, в което бе приета. На снимката се вижда Иванчева - с окови. Това предизвика вълна от недоумение и обвинения в нехуманност от страна на властите. Снимката обаче се оказа стара. Това подведе огромна част от медиите у нас, които съобщиха, че Иванчева отново е окована и изведена от болницата с вериги.

А иначе по-рано от първоначално обявения час Иванчева беше изписана от „Майчин дом”, където през миналата седмица постъпи за изследвания, съобщиха от екипа ѝ във Facebook.

Оковали Десислава Иванчева заради липсата на добра болница за арестантите

Отвеждането с оковани ръце и крака до болница на отстранената от длъжността кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева се н...

„Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции”, пишат още близките на Иванчева.

Припомняме, че довеждането ѝ с белезници на ръцете и краката предизвика скандал, като юристи коментираха, че в случая не става дума за специално отношение към кмета, а за нарушаваща законите и Конституцията практика, прилагана спрямо всички арестанти, които се конвоират до лечебно заведение. Властите обаче обясниха действията си с множеството случаи на избягали лица.

Днес се очакваше акция в подкрепа на Иванчева, но по-ранното ѝ изписване я осуети, отбелязва още bTV. В понеделник пред Министерския съвет обаче ще има протест.

Десислава Иванчева ще съди България в Страсбург

Десислава Иванчева ще съди държавата в Страсбург заради оковите, с които беше заведена в болница. Обвинената в корупция кметица на кв. ...

Междувременно заместник-омбудсманът и бивш правосъден министър Диана Ковачева заяви в позиция до медиите, че твърдението на партия „Да, България“, че Ковачева е подписвала инструкция за конвойната дейност не са истина.

"Изненадва липсата на минимално усилие на юристите, които атакуват правилата за конвойната дейност от 2012 г., да проверят за какво точно става въпрос", пише още Ковачева. И като заместник-омбудсман продължавам да отстоявам правата на човека и изцяло заставам зад констатациите в доклада на омбудсмана и препоръките, които сме направили от 2016 г. до сега, посочва Диана Ковачева.

Междувременно извънредно изявление пред сградата на Софийския затвор даде временно изпълняващият длъжността директор на затворите ст. комисар Васил Миладинов. Той заяви, че Десислава Иванчева е изведена от болницата днес без белезници. "Снимката, която се показва, е стара”, коментира още Миладинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com