Диетолог каза как Арнолд Шварценегер и Джеки Чан могат да помогнат в диетата ни

2976
Диетолог каза как Арнолд Шварценегер и Джеки Чан могат да помогнат в диетата ни
Снимка: iStock

Диетологът д-р Огнян Симеонов препоръча на хората да изгледат филма "The Game Changers", чиито продуценти са Арнолд Шварценегер, Джеки Чан и Джеймс Камерън. „Ще научат много от него. Ще могат да разберат колко полезно е човек да се храни с пресни плодове и зеленчуци и каква сила и енергия му дават те“, коментира пред Actualno.com д-р Симеонов.

"Съветвам хората да консумират около 70 % пресни плодове и зеленчуци и 30 % готвени гозби", посъветва експертът по здравословно хранене. 

Той обърна внимание и на една формула, която е добре да се спазва. „Това е пропорциите на протеини, въглехидрати и мазнини. Тя е известна по света като „Зоната“ на проф. Бари Сиърс. Тя е една от най-успешните програми за хранене, тъй като хранейки се и преяждайки, те успяват да отслабват“, каза д-р Симеонов.

Диетологът обърна внимание и на консумацията на вода. По думите му пиенето на вода е добре да се увеличи в летния сезон. „Много хора правят грешката, че пият по време на хранене. Добре е да се пие вода половин час преди хранене или час и половина след хранене. По този начин, ако пием вода по време на хранене, разреждаме стомашните сокове, по-трудно става смилането на храната и не е добре от здравословна гледна точка да се прави системно“, смята д-р Симеонов.

Според него минимумът количество вода, който трябва хората да изпиват е поне литър и половина. По думите му, за да не се насилваме да пием големи количества вода, е добре човек пие по водна чаша на всеки час - час и половина.

Той препоръча да пречистваме питейната вода с хлорен диоксид. „Няколко капки хлорен диоксид в чашата обезпаразитяват тялото. Правейки дезинфекция на водата, правим такава и на самото тяло. Има страни, които преди две години въведоха хлорния диоксид като задължително за пречистване. Една седмица след като в Боливия го въведоха, всичките COVID отделения се опразниха“, коментира още той.

Диетологът обърна внимание, че е необходимо хората да знаят, че думата диета не означава някакво ограничение. „Диета е хранителен режим. Той включва поне три основни хранения с лек и подсилващи закуски или пет за деня. Закуска, обяд и вечеря, между обяд и вечеря и пред и сън дори има пето хранене. По този начин тялото може да изхвърля различните телесни мазнини, ако има в повече“, добави още той.

Предразположени ли са жените към преяждане? Четете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След почивните дни: Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната

Кой има имен ден днес, 6 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 6 май 2024 година (понеделник)

Най-важните новини за деня: 5 май, 2024 година

Седмична прогноза за времето за 6-12 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Катастрофа затвори временно Прохода на Републиката навръх Великден

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Прогноза за времето - 5 май 2024 г. (неделя)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com