ДПС почита годишнината от Възродителния процес

8509
ДПС почита годишнината от Възродителния процес

40-годишнината от Възродителния процес и Корнишките събития от 1973 г. ще чества ДПС в гоцеделчевските села Брезница и Корница. За събитието, което ще е в петък и събота, се очаква да пристигнат лидерът на партията Лютви Местан, членове на Централния съвет, бивши депутати, кметове и симпатизанти, предаде Стандарт нюз.

На 29 март следобед в Брезница ще бъде отслужена молитва мевлют. Ще се поднесат венци и цветя на паметника на загиналите в събитията отпреди 40 години. Вечерта в селището ще има заря.

Чистка на депутати в ДПС

От Кърджали традиционно ще започне и ще приключи предизборната кампания на ДПС. Вероятно на митингите ще участва и почетният лидер Ахме...

В събота сутринта в джамията в село Корница също ще бъде отслужена молитва мевлют в памет на жертвите от Възродителният процес през 1973 година. След това ще има религиозно-музикална програма, ще се поднесат венци и цветя на паметника на загиналите в селото.

„Това е нашата история и ние трябва да я помним и почитаме. В онези събития загиват трима души от нашето село и един от Брезница. Вярваме, че новият председател на ДПС Лютви Местан ще ни гостува заедно с ръководството на партията”, сподели кметът на Корница Рамадан Бялк.

Изказванията на гостите ще започнат в 12,30 часа. По-късно възпоменателният митинг в селището ще продължи с музикална програма на самодейци от региона. На стадиона ще се проведат народни борби между пехливани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com