Дрехите от Lidl – избор №1 на българите за най-добро съотношение цена-качество

3145
Дрехите от Lidl – избор №1 на българите за най-добро  съотношение цена-качество
Снимка: Лидл

Lidl спечели най-много гласове в категорията „Верига магазини, чийто сектор за дрехи предлага най-добро съотношение цена-качество“ в проучването Best Buy Award 2021/2022. Изследването е проведено през февруари от Международната асоциация за сертифициране ICERTIAS сред 1 200 българи.  

Веригата спечели доверието със своите текстилни марки, опровергавайки разбирането, че качествени и стилни дрехи могат да бъдат закупени единствено в специализирани магазини. Собствените брандове на Lidl включват предложения от бебешката линия Lupilu, дрехите за деца и юноши под марката Pepperts, познатите дамски и мъжки линии – Esmara и Livergy, както и специалната серия за спорт и активна почивка – Crivit.  

„Само допреди няколко години българите бяха доста скептични към идеята да купуват дрехи, докато правят седмичния си пазар. Този резултат е категорично доказателство, че сме успели да убедим потребителите в предимствата на качествените дрехи, които предлагаме. Това ни мотивира да продължим да се развиваме и да сме в крак не само с модата, но и с непрекъснато променящите се потребности на нашите клиенти. Защото днес те все повече разчитат на прагматични решения, които да им пестят време и средства, без това да е за сметка на качеството“, коментира Нели Месерджиева, ръководител "Акционен мениджмънт и главен експерт по текстила" в Лидл България.  

Друга отличителна черта на текстила в Lidl е постоянният строг контрол и високо качество. Текстилните предложения на веригата са сертифицирани от немския институт за качество Hohenstein. Прецизната система тества здравината и устойчивостта на материята, точност на размерите, безопасност на всички елементи на дрехата, функционалност, водоустойчивост и други показатели. Освен сертификат за качество, институтът Hohenstein гарантира и “Нежност към кожата” със специален допълнителен сертификат. 

Lidl въвежда и иновативни технологии, щадящи околната среда. Такава е Archroma, използвана при оцветяване на дънкови облекла. Водата, необходима за производството на един чифт дънки, е около ~ 11 000 литра – с Archroma тя намалява до 92%, а на използваната енергия – до 30%, като същевременно се запазва устойчивостта на цветове. Спортните обувки Ocean Bound Plastic, произведени от 100% рециклирана пластмаса в текстилната част, са още един пример за устойчивото и отговорно поведение на веригата не само към качеството на предлаганите продукти, но и към околната среда и обществото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com