eBay включва България в новото си управление на плащанията

10079
eBay включва България в новото си управление на плащанията
Снимка: ebay

Като част от стратегията си за модернизиране на платформата и създаването на по-рационализирано потребителско преживяване, eBay включва българския пазар в цялостното си управление на плащанията през второто тримесечие на 2021 година. От месец май това ще дава възможност на търговците по-лесно да управляват своите бизнеси, а пазаруващите ще могат да избират метода на плащане. По официални данни на онлайн шопинг гиганта, през 2020 г. броят на българските търговци на сайта се е увеличил с 13 на сто спрямо предходната година. Към момента най-успешно българите развиват бизнеса си в категориите “Мода”, “Авточасти и аксесоари”, “Дом и Градина”, “Електроника” и “Колекционерски предмети”.

eBay стартира управлението на плащания на своята платформа в САЩ за избрана група търговци още през септември 2018 г., а по-късно в Германия, Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Италия и Испания и ще продължи да разширява покритието на услугата в световен мащаб през цялата година.

„В процеса на разширяване на управлението на плащания в световен мащаб, сега с вълнение приветстваме и българските търговци към новия начин, по който се прави бизнес на eBay“, казва Алиса Кътрайт, вицепрезидент „Глобални плащания“ в eBay. „Стремим се да бъдем предпочитаният партньор за продавачите, като създаваме модерно управлявана платформа, която подобрява изживяването в eBay и елиминира напълно затрудненията за нашите клиенти. За търговците тази промяна носи по-удобно и гладко реализиране на продажбите в eBay. В предстоящите месеци ще извършим миграцията на всички търговци на платформата към, като този процес е планиран така, че те да се възползват максимално лесно и бързо от новото преживяване.“

„България е една от ключовите държави в глобалното портфолио от развиващи се страни на eBay и за нас е от съществено значение да оптимизираме потребителското преживяване на местните клиенти“, добавя Иля Кретов, генерален мениджър „Глобални пазари с висок потенциал за развитие“ в eBay. „Много се радваме, че хиляди български търговци скоро ще могат да изпробват опростения начин за управление на продажбите си на нашата платформа. Българските купувачи пък ще получат възможността да извършват покупки в eBay с предпочитания от тях начин на плащане."

Управлението на плащанията на eBay достигна повратна точка през юли 2020 г. с изтичането на оперативното споразумение на платформата с PayPal. Сега eBay е в състояние да разшири цялостното си управление на плащанията в глобален мащаб, предлагайки на пазаруващите по-голям избор и гъвкавост при опциите за плащане и опростявайки бизнес операциите за търговците. По време на първото тримесечие на 2021г. eBay обработва плащания за 52 процента от глобалния обем на платформата, с над 4 милиона активни продавачи по целия свят, интегрирани в програмата. Компанията продължава с поетапното си разширяване на управлението на плащания за търговците в световен мащаб и по план по-голямата част от тях ще мигрират към новото потребителско преживяване още през тази година. Очаква се цялостното управление на плащанията постепенно да генерира най-малко 2 млрд. долара приходи и 500 млн. долара оперативна печалба до 2022 година.

Предимства за търговците и пазаруващите

За пазаруващите

● По-голям избор и гъвкавост при плащане: Чрез вътрешното управление на плащанията eBay дава възможност за разнообразие от нови опции за плащане, до които купувачите имат достъп, включително с кредитна карта и чрез PayPal. Apple Pay ще се предлага като опция за плащане в iPhone и iPad през eBay приложението за iOS. Google Pay ще бъде наличен на сайта на eBay и на приложението eBay Android.

● Покупки, които започват и завършват в eBay, независимо от начина, по който купувачът плаща. Чрез управление на плащанията, eBay е в състояние да осигури по-рационализирано изживяване през целия процес по време на покупката и след направена поръчка.

За търговците

● Предоставяне на пазаруващите подходящи опции за плащане: По-голям избор от опции – плащане по най-подходящия за всеки купувач начин.

● Централизирано управление на бизнеса: Търговците ще могат да управляват по-лесно акаунтите си с цялата информация за бизнеса им в eBay, включително информация за плащанията на едно място, така че да могат лесно да проследяват и управляват всички свои трансакции и комуникацията с клиентите си в eBay. Това ще включва и централизирано място за съдействие при обслужване на клиентите.

● Опростена защита на търговците, предоставена от eBay.

● Изплащанията се инициират в рамките на 2 работни дни* след потвърждение на плащането на купувача, независимо от начина, по който купувачът е платил, с опция за избор на седмична или дневна честота.

Повече информация за въвеждането на новата система за плащания на eBay в България може да намерите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com