X
 
 

ЕК иска България да започне да приема бежанци по мигрантските квоти

1556 18
photo of ЕК иска България да започне да приема бежанци по мигрантските квоти
Снимка: Getty Images/Guliver
Еврокомисията призова вчера България да започне да изпълнява ангажиментите, които е поела за приемане на бежанци от Гърция и Италия и за презаселване от Турция, Йордания и Ливан.

ЕК огласи своя 11-и доклад за напредъка по схемите на ЕС за спешно преместване и презаселване, в който отправя и препоръки към страните, които не спазват ангажиментите си. Последният доклад на ЕК за изпълнението на бежанските квоти бе обявен преди месец, на 2 март 2017 г.

От тогава до сега ситуацията с приема на бежанци у нас не се е променила. Досега страната ни е приела 29 бежанци, преместени от Гърция. Според квотите България трябва да приеме общо 1302-ма бежанци от Гърция и Италия. Отделно у нас трябва да бъдат презаселени 788 души, потърсили убежище в ЕС извън континента ни, в Йордания и Ливан. Страната ни е част от общия ангажимент на ЕС към Турция да посреща бежанци и от там за всеки върнат от гръцките острови чужденец, опитал да стигне до там от турски бряг, пише в. "Сега".

В препоръките на ЕК се посочва, че България, Хърватия и Словакия приемат твърде малко бежанци по квотите си - под 2 на сто. Изрично е поставено изискването България, Кипър, Естония, Ирландия и Словакия да започнат да приемат бежанци от Италия.

ООН призова ЕС да не връща мигранти в Унгария заради лошите условия

Европейските държави трябва да спрат да връщат търсещи убежище чужденци в Унгария заради влошаващите се условия в страната, особено з...

От доклада става ясно, че досега България е отказвала да приема еритрейци и една от препоръките е България да спре да ги изключва. Те са преобладаваща част от бежанците в Италия. Към всички страни - членки ЕК, отправя препоръка да не изключват или отклоняват от предложенията за прием на бежанци представители на уязвими групи, като жени и самотни младежи. Друг съвет е бежанците да бъдат интегрирани в пазара на труда в съответните страни.

По схемата за презаселване България и още 11 страни от ЕС не са приели нито един бежанец. ЕК настоява тези страни незабавно да вземат мерки, за да започнат да изпълняват поетите ангажименти през юли 2015 г. Комисията изисква от България, Хърватия и Чешката република да вземат мерки за ускоряване на процедурите по прием на бежанци от Турция. В доклада се изтъква, че трите страни вече са получили данни от Върховния комисариат по бежанците на ООН през лятото на 2016 г. за потенциални кандидати за презаселване.

ЕК няма да се поколебае да използва правомощията си съгласно договорите на ЕС спрямо държавите, които не са изпълнили решенията на съвета, се казва в официално съобщение на институцията.

Actualno.com

Етикети:

18 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ангела Меркел е гробокопачът на Европейския съюз. Меркел си въобрази, че управлява света. Икономическите успехи на германската нация Меркел възприе като свои лични. Възприемайки себе си като всемогъщ диктатор на Европа, тя оповести своя безапелационна програма със задължителни квоти за заселване на огромни човешки маси от другите континенти из всички европейски земи, без да се интересува от мнени виж още ›› ето и чувствата на народите им. Меркел предизвика Брекзит, Меркел предизвика разделение между източноевропейските и западноевропейските народи, безразсъдството на Меркел избуя в ужасяващите ислямистки терористични нападения в Белгия, Франция и Германия. Германците са ненадмината икономическа сила, но са неуспешни във външнополитически аспект.Там търпят поражения. Циничното поведение на Меркел напомня високомерието и фаталната самоувереност на Хитлер през Втората световна война. Ако Меркел продължи да ръководи Германия без коренна промяна в своя поведенчески стил, тя ще сподели подобна на Хитлер съдба!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Меркел де факто унищожи родината си и повлече цяла Европа към дъното. Заради Меркел и нейните квоти за разселване на ислямисти се случи Брекзит и Англия напусна Европейския съюз. Старият и немощен Юнкер стана безволева маша в ръцете на германката. Източна Европа начело с Виктор Орбан се опълчи на Меркел и не склони да изпълнява налудничавите й заповеди. Меркел раздели на противостоящи лагери държ виж още ›› авите и разруши единството на Европейския съюз, което е непростимо! Ангела Меркел от най- влиятелната жена в света се превърна в проклятие за сънародниците си и останалите европейци!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  На Европа не й трябват имигранти- мюсюлмани. От цялото човечество те са единствени, които имат агресивен фанатичнен ислямскорелигиозен манталитет. Вечно са намръщени, озлобени, готови да убиват, чупят и палят. Жените възприемат като стока, увита в черно. Всички немюсюлмани са за тях врагове, които трябва да бъдат избити. И те избиват невинни мъже, жени и деца чрез терор и атентати из цяла Европа, виж още ›› Азия и Америка. Мюсюлманската религия ги е увредила ментално. Мюсюлманите са голяма опасност за човечеството!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Полудялата източногерманка Меркел още не се е извинила на европейците за налудничавия свой повик към маргинализираните араби и негри да дойдат и да се заселят в Европа. Все едно Европа е решила всички свои проблеми и започва да решава проблемите на третия свят в Азия и Африка! Капак на всичко е личното разрешение от Оланд турски министри, при това на турски език, да водят предизборна агитация за виж още ›› диктатора Ердоган из територията на цяла Франция. И Германия, и Франция искат да се арабизират, да се ислямизират, да се африканизират. Германският и френският народ докога ще търпят своите неадекватни вредни политически водачи Меркел и Оланд. Защо не ги свалят от власт, осъдят и вкарат в затвора за държавна измяна! Прав е Тръмп да се бори за оцеляването на своята велика страна САЩ!
  : 0 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Как точно Меркел ще превърне непълнолетните племенни диваци от арабския свят, незнаещи дори официалния език на родината си, в работещи нормални хора, научили немския език и нравите на германците. Никой не може да облагороди смуглите неграмотни момченца от Изтока, които клечат за молитва пет пъти на ден на килимче и вярват, че алах е определил неверниците германци да работят за тях и да ги издържат виж още ›› , че дори и момичета за секс да им предоставят. Меркел е зависима от някого и той й диктува всички нелогични постъпки и налудничави речи при публични изяви с единствената цел да бъде погубена Германия и ведно с нея цялата останала Европа да потъне в бездната!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ / Окт/ 5 Македонецъ / Окт/ преди 1 година Профил на трол?
  Цялата Истина е , че Запада ни Мрази нас от Изтока , но обича по източните ислямци/ки. Доказателства още от 1948 г. Например Фрг можеше ли да извика работа ръка от Латинска Америка например. ? Можеше , но извика турци/кини. А как Гдр се възстанови без чужда /работна ръка/ помощ ? Живял съм достъчно дълго в Лондон да да ви пиша това/. В крайна сметка Запада нека си е мултикултурен. НИЕ НЕ обаче. А виж още ›› , това дето ще се случва там на Запад ще е страшно . Още нищо не е.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Защо незаконните икономически мигранти от Азия и Африка не си стоят по домовете и не си изградят собствена държава, такава каквато смятат че на тях им харесва? Станаха толкова много, че за година-две ще превърнат Германия в същата кочина, от която сега бягат презглава..
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ / Окт/ 4 Македонецъ / Окт/ преди 1 година Профил на трол?
  Макар и да мерите писанията , вие иванов ама изобщо не сте читава работа. Никакъв проблем значи , само зовете да се внимава с агресивните афганци. И за вас е нормално престъпници/чки дето нямат и един ден трудов стаж да получават пари наготово. Парите на вашата съседка , парите на вашата леля. Същата либерастка/предателска / стока сте.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ислямът не е религия, ислямът е политическа доктрина, той се стреми към власт в целия свят… Божидар Димитров
  : 0 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Докога Германия ще търпи своя палач Ангела Меркел! Меркел е или национален предател или е дълбоко ментално увредена, за да докара насила престъпниците от Азия и Африка в държавата си с призива "Елате всички! Ние ще ви приемем!" ...Кои са тези "всички", бабо Меркел? От чие име говориш? Попита ли германците искат ли да дундуркат сред тях мързеливите неудачници и престъпници от ар виж още ›› абския свят и ислямските негри от Африка? Попита ли европейците искат ли такова бреме в своите изконни земи, че лично ти със склерозиралия Юнкер определихте дори квоти за разселване на престъпниците и неудачниците из европейските държави? Коя си ти, ненавистна Меркел? Нов Хитлер ли си, който си въобразява, че владее Европа и може да се разпорежда със земята и съдбата на европейските народи?!!! Ти си толкова виновна и престъпна колкото преди 70 години канцлерът Хитлер!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ / Октомври/ 3 Македонецъ / Октомври/ преди 1 година Профил на трол?
  вие презряна марги драганова един ден може и да отговаряте за делата си , защото знаете , че в България Няма либерасти/ки и чак такива ислямистколюбци*ки. В България ИМА ПРЕДАТЕЛИ/КИ. Вие нищожество драганова не ви стана мъчно нито веднъж за потърпевшите от икономико/социалния геноцид на Кликата 10 11 1989 и специално от борисов бойко. Нито веднъж и дори и го подкрепяте . Няма как да заблудите , ч виж още ›› е сте човеколюбка , а напротив.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ...Да се замислим сериозно за САЩ и НАТО и за големия им грях и срам в новата епоха на 21 век- бруталната агресия срещу суверенна Сърбия, първите бомбардировки върху европейска държава след края на Втората световна война и за капак на безобразието- анексия на най-значимата и тачена сръбска територия Косово и Метохия, където през 12-ти век е възникнала самата сръбска държава. Там, в Косово, се нами виж още ›› рат материалните и духовни светини на сръбската история и държавност- черкви, манастири, метоси, библиотеки, паметници на герои. САЩ и подчинената им организация НАТО ведно със западноевропейските пудели буквално изтръгнаха сърцето на Сърбия и го захвърлиха в алчните грабливи ръце на албанците! Най- грозната роля изигра уж "много демократичната Франция". Тогавашният неин президент Жак Ширак измами Клинтън и САЩ да нападнат задружно беззащитната Сърбия, с което НАТО се опозори. Последваха театралните лицемерни кукленски събития със създадената уж спонтанно Армия за освобождение на Косово, референдум за създаване на новата държава Косово, лъжливо-плачевните оправдания за войната от всички западни пудели- премиери и огромен натиск от властниците на Европейския съюз за официално признаване на новата държава Косово, насилствено отцепената територия от Сърбия чрез военната мощ на САЩ. Едва чак след тези позорни събития се отприщиха последвалите идентични агресивни постановки в Грузия, Южна Осетия, Абхазия и Крим, но вече с друг автор. Обясненията обаче са същите- народите на референдум(след анексията) искали новосъздаденото положение. Дори руските власти повтарят до днес- "Как така може за Косово, пък за другаде не може?!". Духът от бутилката бе пуснат от САЩ и НАТО с агресивната война срещу Сърбия и анексиране на част от територията й. Никой в очите на обикновените честни хора не е морално чист! ...Да не говорим колко "защитна" и колко "колективна" организация е НАТО, която е позволила на своя член Турция да окупира и анексира част от република Кипър през седемдесетте години на 20-ти век, да създаде нова държава върху окупираната територия- "Севернокипърска турска република", непризната от никого до ден днешен, но статуквото да съществува, с програмирано заселване на много, много турци в северен Кипър и наличие на 40-хилядна турска армия там в нарушение на международните норми и закони. Къде е НАТО, къде са могъщите САЩ, за да премахнат анексията и да възобновят целостта на република Кипър? Лицемерието и бездушието на Запада с нищо не са по-добри от лицемерието и безцеремонността на Изтока!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ / Окт/ 2 Македонецъ / Окт/ преди 1 година Профил на трол?
  СЪБУЖДАЙ СЕ И СИГУРНО СТАВАЙ СТРАНА БЪЛГАРИЯ. СТАВАЙ НА СМЪРТЕН БОЙ С ИСЛЯМИСТКИ СИЛИ ЧЕРНИ ИДЕ ВОЙНА НАРОДА ВОЙНА СВЕЩЕНА. ВСИЧКИ ТАКА НАЗОВАНИ бежанци/ки СА ВРАГА. ВСИЧКИ ПОДОБНИ ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН. СМЪРТ ЗА КВАЗИ ТРАВЕРСА /ес/ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До какво падение е стигнала родината ни България след като стана член на Европейския съюз и НАТО- малцинствата да имат пълна свобода за беззаконие и наглост да потискат мнозинството граждани на съответната държава``(в случая България), което мнозинство е изградило държавата и я поддържа със своя непрекъснат труд и данъци. Мнозинството трябва да мълчи и ядно да преглъща, защото ромите ще ги наръгат виж още ›› с ножове, ще ги пребият и пр. Брюкселските нежни пудели, Хелзинският комитет, нахалната организация Амнести интернешънъл от Англия и посестримата й Хюман райт уотч от САЩ разпореждат българите да издържат живота и осигуряват здравето на ромите и да не протестират срещу ромската престъпност и издевателства. Тази коварна "мултикултурална" политика на Меркел, Оланд, Англия и САЩ ще доведе неминуемо до обостряне на отношенията в обществата на европейските държави, до кървища и революции. Унищожена е мотивацията обикновеният човек в Европа да гради за себе си и семейството си, а държавата да осигурява справедливост, спокойствие и сигурност! Затова сега на Запад все по-често има терористични атаки и масови убийства на невинни хора. Тази вакханалия ще се пренесе и на Изток, ако не последваме справедливата нормална човешка политика на Орбан и Вишеградската четворка- Полша, Чехия, Словакия и Унгария!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ПАТРИОТИКО 1 ПАТРИОТИКО преди 1 година Профил на трол?
  БЕЖАНЦИТЕ СЕ РАЗСТРЕЛВАТ ДОРИ ДА СА 10 МИЛИОНА.РАЗСТРЕЛ С НАЙ ГОЛЯМ КЕФ...НИКВИ БЕЖАНЦИ В БЪЛГАРИЯ И ЮГОСЛАВИЯ
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 година Профил на трол?
  Това не са бежанци/ки , а престъпници/чки. ВРАГА. Идват трудни времена. Да ако се наложи така нека да бъде.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Претенциите на мюсюлманите в Канада и отговора на един канадски кмет ......Мюсюлманските родители поискаха премахване на свинското месо във всички училищни столови в Монреал и предградията му. Кметът на Дорвал, предградие на Монреал, отказа и изпрати нота до всички родители за да обясни защо. ......“Мюсюлманите трябва да са наясно, че те трябва да адаптират към Канада и Квебек техните обичаи, тр виж още ›› адиции и техния начин на живот.” ........“Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че те трябва да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. Те трябва да да променят начина си на живот, а не канадците, които така щедро ги посрещнаха.” ......“Също както и други народи, канадците не са готови да се откажат от своята идентичност и от тяхната култура.” ......“И най-накрая, те трябва да разберат, че в Канада (Квебек), с неговите юдео-християнски корени, коледни елхи, църкви и религиозни празници, религията трябва да остане личен въпрос. Община Дорвал има право да откаже всякакви отстъпки на исляма и шериата.” ......“За мюсюлманите, които не са съгласни със секуларизма и не се чувстват комфортно в Канада, има 57 прекрасни мюсюлмански страни в света, повечето от тях са слабо населени и са готови да ги приемат с отворени обятия според шериата. ......“Ако сте напуснали страната си заради Канада, а не заради други мюсюлмански страни, това е, защото сте вярвали, че животът в Канада е по-хубав, отколкото някъде другаде. Ние няма да ви позволим да свалите Канада до нивото на тези 57 страни.” ......“Задайте си този въпрос – само веднъж:” Защо е по-добре тук, в Канада, отколкото там, откъдето сте дошли? ” “Столовата със свинското в менюто е част от отговора.” ......Ако сте дошли в Канада с идеята, че ще ни изместите с вашето плодовито разпространение и в крайна сметка ще превземете страната, ще трябва да си съберете багажа и да се върнете на мястото, откъдето сте дошли. Ние нямаме място за вас и вашата идеология. Ако приемате ситуацията, останете. Ако не, тогава се гответе да си тръгнете.”
  : 0 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Целият ужас в Германия с повсеместните взривове и атентати бе докаран от канцлерката Меркел с нейните непремерени изказвания всички несретници и нещастници от Азия и Африка да дойдели при нея в Германия, тя щяла да ги приеме! Когато над 2 милиона смугли и черни ислямци наводниха германската земя започнаха издевателствата над местното население, жените, убийствата с нож, атентати на обществени мест виж още ›› а и тези злини нямат край до ден днешен. Защо германското общество не потърси сметка от деменциралата баба Меркел? Защо не е изгонена все още от канцлерския пост? Защо не е осъдена за държавна измяна? Кой я упълномощи масово да заселва другоземци в родната германска земя? Проведе ли Меркелица референдум сред германците споделят ли идеята й да засели безброй ислямци в Германия? Прогласувал ли е райхстагът това безумие на Меркел, за да го реализира тя и дори да кокетничи с това престъпление? Предвид драмата с двата милиона ислямци, злостващи из Германия, направено ли е медицинско изследване на психиката на Меркел дали е в състояние повече да ръководи германската нация?!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Мартин Карбовски: Русия, прости!

"Аз не съм възпитан с любов към СССР. Напротив, западното влияние беше предпочитано от моето поколение. Но днес ми се свива сърцето и ...

missing image
Иван Бакалов: Медиите нарочно мълчат за ...

"На пресконференция в БТА Слави Трифонов обяви, че дарява парите от концерта в Лондон за деца с увреждания. Сумата според различни изто...