Екипът на BBC пиянствал при заснемането на филма

61333
Екипът на BBC пиянствал при заснемането на филма

Екипът на BBC, който засне скандалния филм за Слънчев бряг, всяка сутрин се прибирал пиян-залян.

Това разкрива Веселин Налбантов - собственик на хотела, където е бил настанен екипът от британски журналисти.

В началото на седмицата BBC излъчи филма Booze, Bar Crawls And Bulgaria", който описва курорта като място за леснодостъпни и евтини алкохол и наркотици, на сексуален разврат и престъпления.

От Българската хотелиерска и ресторантъорска асоциация съобщиха, че ще протестират срещу филма на BBC. От асоциацията очакват подкрепа от ресорното министерство и от правителството ни.

След излъчването на филма и кметът на Несебър Николай Димитров го определи като тенденциозен. "Слънчев бряг" е бързо – развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми", подчерта Николай Димитров.

"Това не е ваканция, това е доброволно да търсиш смъртта". Това един от изводите във филма на BBC "Пиячка, претъпкани барове и България" (Booze, Bar Crawls And Bulgaria), гласеше лентата, посветена на алкохолния туризъм у нас.

Репортерката на BBC Стейси Дуули решава да посети родния Слънчев бряг, който се налага сред топ дестинациите за младите английски туристи. "Мястото измества курорти като Магалуф и Кавос, съответно на Майорка и Корфу", описва Дуули.

Стейси показва последствията от парти центъра, където няма правила, където алкохолът е най-евтин в цяла Европа, а баровете побират над 400 посетители.

Репортерката разследва и лесния достъп на британските туристи до наркотици и пита какви действия предприемат властите по този въпрос.

"Този филм отваря очите за реалността. Дули не е тесногръда и не раздава присъди, поради което картината, която тя представя, е още по-плашеща", писа още Daily Mail.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...