Електронното управление и намаляването на административната тежест обсъдиха общините с властта

1298
Електронното управление и намаляването на административната тежест обсъдиха общините с властта
Снимка: БГНЕС

Електронното управление и намаляването на административната тежест обсъдиха представителите на общините с вицепремиера Томислав Дончев и председателя на ДА „Електронно управление“ Росен Желязков по време на Пленарната сесия в рамките на 12-та Годишна среща на местните власти в курорта Албена.

Дискутирани бяха актуалните проблеми и предизвикателствата пред общините, свързани с конкретните стъпки, които трябва да извършат администрациите, както и санкциите, които ще носят, ако не изпълнят в срокове задачите от работния план на ДА „Електронно управление“.

Кметове впечатлени от системата за видеонаблюдение в Бургас

Ръководството на НСОРБ посети Центъра за видеонаблюдение на Община Бургас. Представителите на сдружението са в морския град за участие...

По време на заседанието заместник-председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и кмет на община Кърджали Хасан Азис формулира от името на сдружението задачите, които предстоят пред общините, свързани с намаляването на административната тежест за гражданите и бизнеса.

„Нашите усилия са насочени към непрекъснато подобряване на ефективността и ефикасността при управление на всеки един елемент от дейността, както и за повишаване доверието на гражданите в способността на общинската администрация да удовлетворява потребностите им“ – каза кметът на община Кърджали. Той подчерта, че е необходима ангажираност на всички служители за предоставяне на качествени административни услуги, но чрез ясни правомощия, добра информираност, възможност за повишаване на квалификацията им.

Във връзка с електронното управление заместник-председателят на Националното сдружение на общините очерта задачите, които стоят пред общините. Те са свързани с трансформирането на удостоверителните услуги във вътрешни и свързване на електронния обмен на документи на ползваните информационни системи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com