Фармацевтичният факултет на Медицинския университет подкрепи окупацията

42546
Фармацевтичният факултет на Медицинския университет подкрепи окупацията

След като от над месец насам в различни висши учебни заведения в България тече окупация с искане за оставка на правителството, дойде ред и на студентите от Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София да се присъединят към протестните действия.

В началото, когато аудитория 272 в Ректората на Софийския университет беше окупирана, в Медицинския университет беше проведен референдум дали възпитаниците му да се присъединят към протеста. Тогава мнозинството каза "не". Сега обаче вече има различно мнение, изразено в специална декларация, чийто текст предлагаме без съкращения:

Охраната по протестите струвала близо 2 млн.лв.

Близо 2 милиона лева е струвала охраната на протестите срещу властта от старта им на 14 юни досега. Това отчете министърът на вътрешнит...

"Ние, студентите по фармация от Медицински университет - София, се присъединяваме към колегите си от всички университети в България, изразили недоволство от безразличието на управляващите към нуждите на обществото. Месеци наред масовите протести биват посрещани с пренебрежение и опити да се омаловажат.

Крайно време е да се противопоставим на лавинообразното размиване на понятия като морал и отговорност в държавата. Убедени сме, че ако искаме будните и изявени здравни специалисти да не емигрират, а да работят за България, трябва твърдо да отстояваме гражданската си позиция. За да сме способни да защитим висшия си идеал и обект на нашия труд, а именно здравето на пациентите, е необходимо:

• Да бъдат възстановени авторитетът и моралът на фармацевтите като здравни специалисти.

• Здравна система, която създава предпоставки и мотивира новозавършилите фармацевти ефективно да прилагат придобитите в университета умения и знания.

Ивайло Динев, "Ранобудните студенти": Следващото правителство ще бъде чудовище

Ивайло Динев е един от организаторите на окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и част от "Ранобудните студенти". Т...

• Конкуренция между аптеките на база качество на обслужването, а не цена, чрез уеднаквяване цените на лекарствата.

• Стратегия за Национална аптечна карта.

• Въвеждане на длъжността клиничен фармацевт с цел подобряване резултатите от терапията и оптимизиране разходите за лекарства на болниците.

Пределно ясно е, че правителство, което не прикрива обвързаността си с олигархични кръгове и монополи и назначава компрометирани личности на ключови държавни постове, е невъзможно да отстоява интересите на нас, които искаме реална промяна. Призоваваме за оставка, незабавни парламентарни избори и уважаване на исканията ни от следващото правителство.

Университетски преподаватели протестират пред парламента срещу полицейския произвол

В деня, в който Софийския университет „Св. Климент Охридски” чества 125 години от създаването си, 60 преподаватели, подкреп...

Забележка: Целта на подписката е заявяване на позиция, а НЕ ПРИЗИВ ЗА ОКУПАЦИЯ на факултета и е продиктувана от граждански убеждения, а НЕ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com