X
 
 

Фестивалът Кукерландия покорява Ямбол

28996 0
photo of Фестивалът Кукерландия покорява Ямбол
Снимка: svejo.net
Карнавално шествие по улиците на града ще ознаменува началото на ХV издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол 2014 днес.

В  него ще се включат  над  500  маскирани, кукери и приказни герои. Карнавалното шествие ще водят шестте нови гигантски кукерски маски, които по-късно ще заемат местата си в Алеята на маските – в зелените площи между централните улици „Г. Раковски” и „Търговска”. Шествието ще започне в 17.00 часа от ул. „Търговска” до старата автогара, ще премине през Алеята на маските, по „Раковски”, за да финишира пред МОЛ -Ямбол, където в 17.30 часа ще се състои и официалното откриване на инсталацията на открито Кукерград.

Пет дни Ямбол ще бъде град на кукери

От 5 до 9 март Ямбол отново ще бъде земя на кукерите с 15-то издание на Международния маскараден фестивал "Кукерландия".Хиляди маскиран...

Гигантски хлопки, рогати инсталации, базар на кукерски сувенири са само част от атракциите в пътуването през града на кукера. Територията за забавления на малки и големи Кукерград ще предложи още възможност за снимка с автентично кукерско облекло, детска работилница за маски, уличен театър. Емоцията на фестивалната атмосфера ще се допълни от концерта на фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

На 6 март четвъртък „Кукерландия” продължава в 10.30 часа с детския фолклорен празник „Аз съм Кукерче” и  в 18.00 часа с младежката вечер – КукАрт. Концертът на Х факторите на България Рафи и Жана Бергендорф ще бъде една от най-горещите точки в тазгодишната програма на Кукерландия. Двамата  ще излязат на сцената на 6 март в 18.00 часа пред община Ямбол. Младите изпълнители очакват техните фенове да се включат в импровизирания конкурс за най-ексцентрична визия на зрител.

В 18.30 часа на 6 март в Етнографския комплекс в кв. „Каргон” ще бъдат пресъздадени традициите на празника Сирни Заговезни. Мятане на стрели, огньове и огромна вита баница очакват гостите на празника в най-стария ямболски квартал, информира yambolpress.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 25 август

Овен Днес не правете на другите това, което не желаете някой да направи на вас. Каквото и да правите се поставяйте на мястото на другия. Телец Днес...