X
 
 

Фирма в Русе въведе четиридневна работна седмица

2608 0
photo of Фирма в Русе въведе четиридневна работна седмица
Снимка: iStock/Guliver
Консултантска фирма от Русе е сред първите в страната, която въведе четиридневна работна седмица, предаде БНТ.

Дружество има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 служители. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата.

Най-после намериха фирма, която да извози опасния серовъглерод от Враца

Забавянето на отстраняването на серовъглерода от територията на бившия торов завод във Враца „Химко“ се дължи на факта, че ...

Управителят на фирмата Петър Петев се решил на смелата стъпка, след като прочел статия по темата в специализирано издание.

"Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация", коментира той.

Въпреки че служителите почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата. Тенденцията за 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми по света.

"Всички сме много ентусиазирани и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази положително върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали", коментира Мирена Пашкунова, служителка във фирмата.

Марешки: Фирма, близка до Каракачанов, е взела много държавни пари

Безпрецедентна държавна инжекция е получила фирма, близка лично до Красимир Каракачанов и ВМРО, алармира лидерът на „Воля“ ...

И макар да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев препоръчва на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е удачен за неговата фирма.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално