Габрово с нова туристическа атракция - Интерактивен музей на индустрията

28495
Габрово с нова туристическа атракция - Интерактивен музей на индустрията

Най-новата атракция на Габрово – единственият по рода си на Балканите Интерактивен музей на индустрията, ще бъде открита на 21 март 2014 г. Възстановка на събитие от народния календар, тематична конференция и организирани посещения са сред планираните официални инициативи.

По повод приключването на мащабния проект на Община Габрово, събрал в себе си няколко от най-атрактивните и популярни места на културно-историческото наследство, от 14:30 часа в зала „Възраждане“ ще се състои заключителна пресконференция. Гостите ще имат възможност да видят новосъздадения рекламен филм за Габрово и фолклорен концерт на ансамбъл „Габровче“. Изненадите ще продължат в Дечковата къща на пл. „10-ти юли“, където актьори, музиканти и танцьори ще върнат публиката назад във времето, припомняйки й за емблематични персонажи и събития от историята на града. Кулминацията на вечерта ще бъде триизмерна прожекция върху фасадата на музея на ул. „Николаевска“ 3.

Габровски пункт приемал елементи от железопътната инфраструктура

Бяха извършени масирани проверки на експертите на Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Велико Търново. Провере...

С финансиране от 6 195 596 лв. бяха обновени общо 10 обекта от туристическата инфраструктура в региона. В етнографския музей „Етър” е възстановена Балканджийската мандра. Изградени са модерна система за достъп до паркинга, нова пешеходна алея и видеонаблюдение. В резервата „Боженци” са реставрирани няколко възрожденски сгради. Паркингът е рехабилитиран, с нова обслужваща сграда в автентичен стил, калдъръмената настилка е благоустроена, сградите са с ново експозиционно обзавеждане.

Създаден е туристически интернет портал за резервации и нови рекламни материали за обектите. 15 лица са обучени по професиите „Екскурзовод” и „Аниматор в туризма”, информира Община Габрово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com