Горанов: Има сговор между Кирил Петков и Иван Гешев

7009
Горанов: Има сговор между Кирил Петков и Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър Владислав Горанов излезе с нова версия защо се е стигнало до ареста му заедно с експремиера Бойко Борисов и ПР експерта Севделина Арнаудова по делото за рекет на хазартния бос Васил Божков. "Подозирам, че има сговор между премиера Кирил Петков и главния прокурор Иван Гешев, защото с този арест премиерът отне възможността на своите политически партньори да говорят за върховенство на правото. Това действие превърна непремереното, но законно влизане в президентството в детска игра", разсъждава Горанов.

Категорично отхвърли твърденията на хазартния бос Васил Божков, че е вземал пари от него срещу по-благосклонно третиране на бизнеса му. "Тук е най-големият парадокс е, че законът е ясен, освен че по време на Орешарски в закона са били изпуснати лотариите. Промените на Менда Стоянова, за които много се говори, само добавят лотариите. Комисията по хазарта с правилата си е допуснала по-облекчено облагане на хазарта в противоречие със закона. Доживяхме някой да рекетира Божков и даже да го заплашва и той даже да изпитва страх", коментира той. Горанов не знаел защо Божков се обръща към него с галеното Влади. 

Коментар №3 на седмицата: Как Европрокуратурата може да се захване с Борисов заради Божков

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 7000 ваши прочитания в Actualno.com.Европейската п...

Бившият финансов министър не се смята за отговорен за грешките на комисията по хазарта, защото по закон не бил длъжен да я контролира. Той призна, че ако не е бил скандалът между бившите съдружници - Васил Божков и братя Найденови, може би и досега нямаше да се знае, че в хазната липсват над 700 млн. лв. от по-ниското облагане на хазарта.

Горанов посъветва правосъдния министър Надежда Йорданова да се самосезира и да разбере кой и защо в Агенцията по вписванията е качвал неясно сканирани финансови документи на фирмите на Васил Божков. Всичко това обаче се е случвало точно по времето на управлението на ГЕРБ и е отдавна известно. Горанов не коментира защо тогава не е забелязано това отклонение от закона и не е потърсена отговорност.

Горанов отказа да коментира битката за нов шеф на БНБ, но отбеляза, че "ГЕРБ няма да участва в изнасилването на последния стожер на държавата - БНБ".

Още: "Беден човек не съм!" Това каза Владислав Горанов, бивш министър на финансите в кабинетите Борисов, на въпрос на БиТиВи дали е излязъл по-богат от политиката.

Цветанов не се е обадил на Борисов след ареста

Цветанов не се е обадил на Борисов след ареста. По никакъв начин не комуникират вече, а за бившият заместник-председател на ГЕРБ към мо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com