Играта на котка и мишка между протестиращи и полиция започна*

33607
Снимки: Actualno.com/Петър Чернев

След като се оказа, че протестиращите не могат да пробият кордона от полицаи около Народното събрание, демонстрантите предприеха друг ход. Те пресякоха през подлеза до Софийския университет и блокираха кръстовището пред университета.

В момента полицаи и жандармеристи предприемат действия, за да освободят движението. Те успяха бързо да освободят пътя, а протестът тръгна към Паметника "Левски", а силите на реда се опитват да не им позволят да слизат от тротоара. Полицаите не позволиха и на част от протестиращите, идващи откъм градинката на Народното събрание, да пресекат на пешеходната пътека при СУ. В крайна сметка обаче демонстрантите преминаха и се присъединиха към протеста пред Софийския университет, а общото шествие реши да се върне пред сградата на парламента.

Отлага ли се протестът или се изчаква разсейване на полицията?*

По информация на Агенция "Фокус" днешният протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отлага. Според колегите това е казано от ...

Преди това протестиращите опитаха да блокират движението пред Народното събрание, точно при паметника на Цар Освободител, но тогава полицейски кордон бързо пресече тези намерения. За днес имаше идея да се прескачат оградите около парламента, но организаторът на днешния протест Явор Никифоров каза, че тя е отпаднала заради многото полиция.

* Информацията е актуализирана към 11:05

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com