Имамите се помолиха за здравето и благополучието на българския народ

4052
Имамите се помолиха за здравето и благополучието на българския народ

Молитва и призив към хората да не посягат на живота си отправиха днес имамите по време на традиционната петъчна молитва. В софийската джамия също беше отправена молитва.

Вчера президентът Росен Плевнелиев събра представители на различните вероизповедания и се обърна към тях с молба в петък, събота и неделя да бъдат проведени молебени за мир, здраве и благополучие. Намерението на президента бе по този начин да се противодейства на самоубийствата и самозапалванията, които се случиха в страната в последните два месеца.

Вероизповеданията в България с 3-дневни молебени за мир, здраве и благополучие

По инициатива на президентството, в петък, събота и неделя основните вероизповедания в България ще проведат молебени за мир, здраве и...

Молебен за Божия благодатна закрила над българския народ ще бъде отслужен във всички епархии на Българската православна църква на 7 април – Неделя Кръстопоклонна. Това е решил Светият Синод на Българската православна църква, съобщи официалната интернет страница на Патриаршията.

Св. Синод на Българска Патриаршия реши на 7 април 2013 г. - Неделя Кръстопоклонна - във всички храмове в диоцеза на Българската православна църква след св. Литургия да бъде отслужен молебен към Всеподателя Бога с молитва към Честния и Животворящ Кръст Господен за изпросване на благодатната закрила на Пресвета Троица над българския народ.

В ПКСХП „Св. Александър Невски” св. Литургия ще започне в 9.30 часа.

„Нека съборно се обединим в гореща молитва към Бога - за Негова прослава и за утеха и спасение на скъпия ни народ”, призовава Светият Синод.

Начело сме по самоубийства в Европа

България е на челно място по брой на реализирани самоубийства в Европа.Тази статистика представиха в Бургас психолози от цялата страна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com