„Инса ойл”: Бизнесът няма място в политическия спор между МВР и прокуратурата

2836
„Инса ойл”: Бизнесът няма място в политическия спор между МВР и прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Да не бъде намесвана в политическите дебати относно съдебната реформа у нас, настояват от петролната компания „Инса ойл“. Това се казва в позиция, изпратена до медиите.

"Представители на правителството и специализираната прокуратура от вчера си разменят в медиите изявления, свързани със сигнала, който „Инса ойл“ подаде срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Призоваваме министрите от правителството да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата", заявяват от компанията.

Спецпрокуратурата е образувала дело срещу Асен Василев за престъпление по служба*

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство на 15 март срещу вицепремиера Асен Василев за длъжностно престъпление, по сигнал ...

"След подаване на сигнала, „Инса ойл“ ежедневно се проверява от всички съществуващи в държавата контролни финансови и административни органи. Като компания от петролния сектор се отнасяме с разбиране към работата на държавните институции, но дейността им през последните дни граничи с административен тормоз, създаване на целенасочени пречки в работата на фирмата или е подготовка за предприемане на други мерки, които да доведат до ограничаване на нейната икономическа дейност", се казва в позицията.  

От дружеството заявяват, че в него работят над 500 човека, а за изминалата 2021 г. фирмата е внесла в държавната хазна данъци в размер на 730 млн. лв.

"Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „Инса ойл“ е партньор на престижни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции и българското правителство и за втори път се обръщаме към тях с настояването да не спекулират с името на фирмата. Настояваме сигналът до компетентните органи да се разглежда по същество, а не като повод за политическа или съдебна репресия към компанията", завършва позицията.

Припомняме, че миналата седмица компанията "Инса Ойл" разпространи до медиите позиция, в която заяви, че ще сезира прокуратурата заради изказвания на Василев. Според компанията, пред bTV вицепремиерът си признал за "уговорка" по отношение на цените на горивата в България. "За бензина стана ясно - "Инса ойл" и "Сакса" са двете вериги бензиностанции, които са вдигали цените нагоре, без да има предпоставка за това", каза Василев тогава. В позицията си, "Инса Ойл" обаче счита, че Василев не дал никакви смислени и категорични аргументи за това обвинение.

Петролна компания се закани да сезира прокуратурата заради Асен Василев и горивата

Ще сезираме прокуратурата заради "среща на 4 очи с неясен конрекст" с правителството. Това казва в своя официална позиция компанията "И...

Oт Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) oбявиxa, чe пoдoзиpaт нaличиe нa зaбpaнeнo ĸapтeлнo cпopaзyмeниe нa тъpгoвцитe нa гopивa "Инca oйл" EOOД и "Caĸca" OOД, ĸoитo oпepиpaт вepиги oт бeнзинocтaнции в cтpaнaтa.

Koмиcиятa зaпoчна paзcлeдвaнe, cлeд ĸaтo e ycтaнoвилa, чe oт 2 мapт дo 11 мapт дpyжecтвaтa, oпepиpaщи вepиги oт бeнзинocтaнции, нeocнoвaтeлнo ca фиĸcиpaли пpoдaжни цeни зa ĸpaйни ĸлиeнти. Имeннo тoвa вoди дo oгpaничaвaнe или нapyшaвaнe нa ĸoнĸypeнциятa.

 

Koмиcиятa зaпoчвa paзcлeдвaнe, cлeд ĸaтo e ycтaнoвилa, чe oт 2 мapт дo 11 мapт дpyжecтвaтa, oпepиpaщи вepиги oт бeнзинocтaнции, нeocнoвaтeлнo ca фиĸcиpaли пpoдaжни цeни зa ĸpaйни ĸлиeнти. Имeннo тoвa вoди дo oгpaничaвaнe или нapyшaвaнe нa ĸoнĸypeнциятa.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com