Инвеститорът на Алепу иска да вади ново разрешение за строеж

5483
Инвеститорът на Алепу иска да вади ново разрешение за строеж
Снимка: БГНЕС

В края на миналата седмица казусът „Алепу“ навлезе в нова фаза след новината, че е започнала процедура по премахването на незаконния строеж над бившия Шофьорски плаж. Това се случи, след като ВАС се произнесе с окончателно решение, че разрешителното за строеж е „нищожно“, което означава, че строежът е незаконен.

Началникът на РДНСК обясни, че са готови експертизите, които трябва да установят каква част от съоръжението може да бъде премахнато, така че да остане само тази, която да укрепва свлачището. Междувременно настоящият инвеститор на строежа Стоян Василев в прессъобщение до медиите обясни, че не е бил уведомен какво се случва.

Започват действия за премахване на строежа на Алепу

Започват действия за събаряне на строежа на Алепу и възстановяване на терена.   ДНСК дава начало на необходимите действия, с...

„Стартирането на процедурата не ни изненадва. Изненадва ни това, че в медийното пространство се хвърлят информация, за която ние, като заинтересована страна, не сме уведомени по надлежния ред. Към този етап нямаме никаква официална кореспонденция, в която да сме информирани за тези действия. Нямаме нищо „черно на бяло“, с което да имаме някакви вменени задължения“, разказа той пред bTV.

Той добави, че има предходни документи, в които много ясно е написано какво не трябва да се прави по съществуващото изградено противосвлачищно съоръжение. По думите му, при окончателно обявено за недействително разрешително за строеж, това ще означава, че е възможно да се изготвят нови инвестиционни проекти, които ако бъдат утвърдени по надлежния ред и бъде издадено ново разрешение за строеж, да бъде осъществено това инвестиционно намерение, в съответствие с издаденото разрешение за строеж

За намеренията на инвеститора да вади ново разрешение за строеж стана ясно  в края на миналата година – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! 

„Всички интерпретации какво ще се бута на този етап са хипотеза, докато не се изкажат експерти. Убеден съм, че те ще потвърдят констатациите, че това съоръжение функционира правилно и за това, за което е планирано и изградено, а именно да спре свлачищните процеси, които безспорно бяха на лице тук преди започването на строителството“, добави Василев.

Инвеститорът на Алепу отказва да махне подпорната стена дори да му наредят

"За мен това решение е изцяло популистко, в стил да се харесаме на хората. Явно в държава, в която се строят магистрали без строителни ...

Според Спас Узунов от Фондация за биоразнообразие има да се извърви много дълъг път, но решението за премахването на незаконния строеж е добро начало.

„Трябва да тръгнем към оценка и проектиране на възможностите какво може да се случи с това място, защото всички виждаме, че загубихме един емблематичен пейзаж на Черноморието“, допълни той.

Когато стана публично известно, че Стоян Василев е новото лице на "Алепу Вилидж", брат му Здравко реагира емоционално - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК КАК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com