Историята на Мири

23208
Историята на Мири
Снимка: ARS

Каквито и суперлативи да изръсим за Мирко – нищо няма да е достатъчно, за да опише това огромно, нежно сърце, тази кротка душа, мъдра и търпелива, този ведър и светъл ум – Мири е категоричен любимец на сума ти народ. Всъщност – на всеки, който го познава.

Не можем да си припишем заслугите за дълбоката душевност на Мири – истината е, че той си беше такъв още като се появи със строшения си на сума ти парчета крак. Цялата галимация покрай неговото лекуване продължи около 3 месеца, а след това той стана първото трикрако куче на Богров. И до там.

Предлагали сме Мири на всеки, на когото е възможно да бъде предложен. Хвалили сме го, пробутвали сме го, тикали сме го в очите на всеки… Ц, няма и няма хора, които да му дадат подслон на по-добро място. Сума ти 3-краки се изредиха в приюта, много от тях намериха своите стопани, Мирко обаче (донякъде и защото наистина е сред най-грамадните възможни животни, главата му е като на мечок направо) все едно беше пуснал корени в проклетата клетка.

Колелото обаче се задвижи и както е ясно вече – Мири е на супер яко място. Ето как стана:

Стела, която не твърде оригинално също обожава Мири си беше поставила за цел да му намери местенце в рамките на тази година. Годината обаче се изнизва и изтърколва, а за Мири все така кандидати не се появяваха. В пристъп на паника, че работата върви на към пълен провал, пуснала в своя Фейсбук албумче Forever Alone и написала описанията на няколко кучета на английски с надеждата някой приятел да им протегне ръка.

И така – абсолютно случайно, ненадейно и обратно на всички вероятности, светлият лик на Мирко се озовава пред очите на г-жа Кейт Пинчиз – англичанка с постоянен адрес в Унгария, дългогодишен развъдчик и съдия за ротвайлери и настоящ луд фен на унгарската порода – пуми. Кейт има грамадно стопанство (хиляди декари) с голяма оградена част и сума ти зверове (главно пумита), за които се грижи като в 5-звезден хотел.

Видяла Кейт Мирко, усетила отчаянието и топлината в описанието и хоп: „ако има как да стигне до мен този добряк – има дом и обич за него тук“… Очевидци твърдят, че Стела за малко да умре, ронила сълзи, подскачала и изпила чаша вино на екс от вълнение. И има защо – 10 дни по-късно Мири вече беше в бусчето за Холандия, за да го оставят по пътя в неговата нова ферма, където вече месец и половина той радва и се радва на компанията на прекрасната Кейт.

Специални благодарности за Кейт – дано и се връщат всички огромни добрини, които прави за кучетата. Впрочем, това не е първото и българско куче. Стела и Кейт се запознали на изложба на Национален клуб ротвайлер, където Кейт съдела, а Стела превеждала. След като раздали титлите и джангърът утихнал на терена останало само едно свито бездомно кученце, намерило кой да му насипе малко гранули в единия край на поляната. Тогава Кейт направо го взела и го натоварила в колата за към дома си – така правят добрите хора. Пу, пу, пу, за Мири и Кейт, от щастие да не се отърват!


Animal Rescue Sofia се финансира изцяло и само от дарения – вашата помощ е от огромно значение!

Невероятната история на Тайра

Прочетете трогателната история на задомяването на Тайра. Тайра дойде при нас както си беше с раната. Третирахме я, пък така, пък иначе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com