Иво Прокопиев ще съди Карадaйъ и компания

11366
Иво Прокопиев ще съди Карадaйъ и компания
Снимка: БГНЕС

Предприемачът и собственик на медии Иво Прокопиев ще заведе серия дела за клевета срещу народните представители от ДПС Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Това става ясно от информация от прессъобщение, разпространено днес.

"Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на клевети и очевидни лъжи. Затова призовавам господата Карадайъ, Цонев, Хамид и Анастасов, ако са толкова ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да докажат в съда абсурдните си твърдения", пише Прокопиев.

Хамид Хамид: Има документ с подписа на Кирил Петков, че Делян Пеевски никога не е получавал кредити от ББР

Изборът на председател на КЕВР беше предрешен избор. Въпреки направените законови промени, новите правила и критерии заради избора на о...

Той припомня, че за подобни твърдения вече е осъдил вестниците "Уикенд", "Всеки ден", "Телеграф", Николай Бареков (и сайта му bnews), издателя на "ПИК" Недялко Недялков, както и бившия председател на Комисията за финансов надзор и Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.

"Не разбирам подхода на ДПС и намирам за абсолютно недопустимо, една партия, която има претенциите да е социална и либерална, да игнорира интересите на своите избиратели и да се противопоставя по такъв директен начин на желанието на цялото общество за законност и справедливост", пише още Прокопиев.

Actualno.com припомня, че вчера заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид замеси името на Иво Прокопиев по повод избора на нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Хамид заяви, че този избор е бил предрешен избор и също така според негo "и КЕВР, и "Булгаргаз" вече си имат избрано ръководство в лицето на енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев". Преди два дни Станислав Тодоров, предложен от "Продължаваме промяната", стана новият шеф на КЕВР.

Враждата между Прокопиев и ДПС е стара. Той многократно е казвал, че причина за атаките срещу него е независимостта на медиите, на които е създател. По думите му най-големият проблем е, че заради завладените регулатори и неработещото правосъдие, след разкритията на журналистите не следват никакви действия освен репресии към тези, които съобщавали фактите. Миналата година собственикът на медии отправи официално писмо до Мустафа Карадайъ, в което написа, че "в нормалната държава не става като в тоталитарната" и припомни серия от ключови журналистически разследвания.

Пеевски: Истината търговията с паспорти ще затвори вратата пред лъжците

"През последните месеци журналистът Чобанов тиражира в публичното пространство много и различни медийни манипулации, в които тенденциоз...

Наскоро, покрай списъка с 19 лица, които премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата, името на Прокопиев отново бе замесено заради медийните публикации, на които се базира списъка. Депутатът от ДПС Делян Пеевски, за който стана ясно, че е част от имената там оправда появяването в него, заявявайки, че "добре би било "просто Киро" най-накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал".

Припомняме, че Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова бяха на разпит във Върховната касационна прокуратура, за да дадат подробности за лица, които са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност от прокуратурата. Имената Петков съобщил на главния прокурор Иван Гешев при тяхна среща в края на миналата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...