Изцяло безплатните чадъри и шезлонги по Черноморието са кът

6116
Изцяло безплатните чадъри и шезлонги по Черноморието са кът
Снимка: БГНЕС

На само 11 плажа на Черноморието ни е възможно да не бъдете таксувани за чадъри и шезлонги, показват данни на Министерството на туризма, които се отнасят за цели 132 плажа. Миналата година обаче някои концесионери се направиха на тарикати, като наред с по-евтините чадъри и шезлонги включиха в плажната услуга супер скъпи напитки, шалтета и дори такса за безжичен интернет.

Кои са тези плажове, според в. "Сега" - "Ривиера", "Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас-Север", "Бургас-Централен", "Приморско-Централен" и "Къмпинг Нестинарка", "Шкорпиловци-юг", "Ахелой", "Атанасовска коса" - част 1, както и централния плаж в Царево. Към тях се прибавят и плажовете "Рибарски", "Батовски", "Созопол - запад част 2" и "Минерален басейн - юг", защото изобщо не се предоставят чадъри и шезлонги.

Класическите типове хора по българските плажове

В тази статия ще подходим малко по-хумористично към лятото и ще разгледаме класическите типове хора по българските плажове. Някои от тя...

За второ поредно лято Министерството на туризма предложи на стопаните на плажовете да намали концесионните такси и и наеми с до 50%, ако предоставят пропорционална отстъпка от цената на плажните услуги за курортистите. Мярката е стъпка за привличане на повече български летовници по нашето Черноморие, както и в помощ на хотелиерите, които включват цената на сянката в пакетите за почивка.

Близо половината от фирмите, които стопанисват плажовете са откликнали и са свалили цените с над 50%. В момента на тях чадър с шезлог струват от 1 до 5 лева с ДДС.

Едни от най-високите цени са на "Божурец - Топола", който се намира между Каварна и Балчик, както и на "Смокините-юг" в Созопол - там чадърът струва 15 лв., а шезлонгът 10, съобщи БНТ. По 10 лв. за чадър и още толкова за шезлонг е таксата на плажовете "Бялата лагуна" до Каварна, "Минерален басейн - юг" в курорта Св. "Константин и Елена", Централния и Западния плаж в Св. Влас, "Златна рибка" и Лозен.

Заради COVID-19, дори на плажа има противоепидемични мерки - чадърите и шезлонгите трябва да са на разстояние, а засега няма информация някой концесионер да нарушава изискването, след като са проверени 125 плажа.

Безплатни шезлонги и чадъри по тези наши плажове

10 плажа по Българското Черноморие това лято са с безплатни чадъри и шезлонги, показват данни на Министерството на туризма. Част от тя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com