Изпращаме 27-ия си контингент в Афганистан

14953
Изпращаме 27-ия си контингент в Афганистан
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев ще участват на 10 юни, в тържествена церемония за изпращането на последния, 27-ми български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

Церемонията ще започне в 10.30 часа на площад "Севастопол" в Казанлък, съобщиха от МО.

27-мият контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) ще изпълнява задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента са включени около 360 военнослужещи. От тях 22 са жени.

Национален командир на контингента е полковник Никола Митев от военно формирование 46430 - София. Помощник-национален командир на контингента, той и национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Милен Гегов от военно формирование 22180 - Казанлък. Командир на ротата за охрана на вътрешната зона на летище "Кандахар" е майор Руслан Колев .

Сертификацията на контингента за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан се проведе от 3 до 5 юни 2014 г. в гарнизонния учебен център "Тюлбето".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com