Ясен е новият директор на НИМ

6896
Ясен е новият директор на НИМ
Снимка: БГНЕС

Националният исторически музей (НИМ) ще има постоянен директор след като доц. Бони Петрунова спечели конкурса. Това съобщава в. "Сега", цитирайки източници от министерство на културата.

Тя заемаше същата длъжност временно от началото на ноември миналата година, когато дългогодишният шеф на музея Божидар Димитров обяви, че се пенсионира. Самият Димитров повече от 10 години оглавяваше институцията без конкурс, въпреки, че по закон е с мандат от 5 години.

Боил Банов: Има избран директор на НИМ

Има избран директор на НИМ, но имам притеснение, че преди да съм разписал, мога да го оповестя. Конкурсът мина вчера (5 февруари). Това...

Доц. Петрунова е получила 800 точки по време на изслушването в понеделник, на което се яви и проф. Вера Бонева, оценена с 462 точки.

Новият постоянен директор на НИМ е археолог по професия, беше заместник на бившия културен министър Вежди Рашидов. Ползва се с доверието на министъра на културата Боил Банов и беше назначена, за да да организира плавното оттегляне на Божидар Димитров, който в последния месец се занимава с "партийно строителство".

Конкурсът за постоянен директор на НИМ беше подновен в началото на тази година. В надпреварата се включиха и председателят на движение "Възраждане" Костадин Костадинов и Симеон Хинковски, чиито кандидатури не бяха допуснати за финалното препитване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com