Жените днес са амбицирани да бъдат независими, уверени и смели

3095
Жените днес са амбицирани да бъдат независими, уверени и смели
Снимка: Лидл

Мария Иванова е удовлетворена, че работи в сигурна компания, в която ѝ се гласува доверие и се предоставят равни възможности за кариерно развитие. Приема фразата „мъжки свят“ като отживелица, защото в сферата, в която се развива, мъжете и жените са равни.

Наскоро Лидл България подписа Принципите за овластяване на жените на ООН, но още със стъпването си на българския пазар, вече 10 години, компанията прилага на практика голяма част от тях и продължава да ги развива. По данни за 2019 година 63% от всички служители на компанията са жени. Допълнителна цел на Lidl е насърчаването на повече жени да поемат ръководни позиции на средно и висше управленско ниво. Особен фокус на компанията е и балансът работа – личен живот. За успехите и предизвикателствата в професията, разказва Мария Иванова, комисионер в логистичен център Кабиле.

В подкрепа на регионални производители - Lidl с четвърти фермерски пазар

След успешното провеждане на фермерски пазари в София, Бургас и Варна, инициативата на Lidl да подкрепи реализацията на продукцията на ...

Когато през 2016 година в Ямбол се разчува, че предстои отварянето на логистичен център на Lidl в Кабиле, почти целият град се втрува да кандидатства за работа там. Отзивите за компанията са добри – сигурност и добро заплащане. Самата тя е завършила хранително-вкусовия техникум в Ямбол и преди това е работила по специалността си като хлебар и сладкар, но разбира, че това не е точното занимание за нея.  Решава да подаде документи за работа в логистичния център и когато ѝ се обаждат от София, че е одобрена, се вълнува толкова, че се разплаква от радост. Щастлива е, защото е постигнала този успех съвсем сама. Следва обучение в София, което приема като предизвикателство, защото не познава никого и ѝ предстои бързо да навлезе в спецификите на работата.

Започва работа като комисионер - това са хората, които подготвят заявките за магазините, обяснява Мария. Автоматизираната система подава информация директно в слушалката на комисионера какви стоки трябва да се подготвят, а палетата със стока се подреждат и фолират много прецизно, за да се гарантира, че стоката ще пристигне в отличен вид в магазините. В началото е предизвикателно да се научи как да подреди продуктите, така че палетът да е здрав, равен и максимално добре структуриран. „Работа за архитекти“, споделя Мария с чувство за хумор, допълвайки, че обучението в София си казва думата и нещата се получават много бързо.

Новата професия я учи на дисциплина и точност. Твърдо вярва, че добрият професионалист трябва да е съвестен човек и нещата не се получават с работа през пръсти.

Освен с резултатите в работата си и доверието, което е спечелила, се гордее и с успехите на дъщеря си, която е трета година студент в Стара Загора. Израства като много отговорен и находчив млад човек, който упорито следва целите си, радва се Мария. Понякога има чувството, че са си разменили ролите, защото от дъщеря си се учи да е по-целеустремена.

Над 100 артикула в Lidl помагат на родителите в подготовката за новата учебна година

Две седмици преди началото на новата учебна година, родителите са в трескава подготовката за старта ѝ. За поредна година Lidl улеснява ...

Това й показва, че в днешно време жените вече са станали по-силни в много отношения – дори понякога вършат по-тежка работа, без да се оплакват. Често са по-уверени и по-смели. Жената е амбицирана да бъде независима и да се справя сама, казва Мария. Споделя, че тя самата има самочувствието на финансово независим човек, който може сам да постига целите си, без да се съобразява и зависи от някого. Приема фразата „мъжки свят“ като отживелица, защото в сферата, в която се развива, мъжете и жените имат равни кариерни възможности. Самият живот ежедневно показва, че жената може да се справя успешно и в работата, и в политиката, и в управлението. В това е и суперсилата ѝ – умението да е еднакво успешна и у дома, и на работа, обобщава Мария.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com