Жители от шест софийски квартала протестират срещу Северната тангента

27309
Жители от шест софийски квартала протестират срещу Северната тангента
Снимка: БГНЕС

От три дни насам жители на кварталите „Илиянци", „Требич", „Бенковски", „Враждебна", „Орландовци" и „Малашевци" протестират срещу изграждането на Северната тангента на Околовръстното шосе на София. Причината е отчуждаването на земите им за преминаването на пътя и предложената цена за тези земи, съобщават от ВМРО.

Според общинския съветник от ВМРО Ангел Джамбазки процедурите по избор на оценител и отчуждаване са проведени не както трябва. Джамбазки казва, че предложените цени са обидно ниски и несправедливи. От ВМРО искат проверка на процедурите, кой ги е назначил и защо са извършени по този определен начин.

Западната тангента на Околовръстното на София ще е готова през юли

Строителството на първия участък на Западната дъга na Софийския околовръстен път - път ІІ-18 СОП от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+...

„Предложените цени са неудовлетворителни, скандални и обидни и всички ние ще търсим правата си по съдебен ред. Няма да дадем разрешение за никакъв строеж, докато не бъдат изпълнени справедливите ни искания и земите ни не бъдат оценени и заплатени справедливо. В противен случай заявяваме своята готовност за гражданско неподчинение", заявяват живущите в тези квартали.

Общинският съветник от групата на ГЕРБ Роберт Янакиев също коментира темата, пише „24 часа”: „Съгласявам се с това, че хората трябва да имат претенции за цената на имотите си, да не се съгласяват с ниските цени, но си мисля, че това не е нещо, което правим ние - общинските съветници. Нито ние сме оценителите, нито процедурата е наша. За София и за града Северната дъга е много важна. Нека да се направи всичко възможно да се съобразим с хората, но да не се спира това, защото е важно за това градът ни да диша".

В отговор Ангел Джамбазки обясни, че е важно да се строят инфраструктурни проекти, но е важно и хората, които по някакъв начин са засегнати от тях, да бъдат справедливо и нормално обезщетени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com