Животновъдите готвят предизборни протести

12913
Животновъдите готвят предизборни протести
Снимка: БГНЕС

Представители на животновъдите се заканиха да протестират още преди изборите, ако правителството не изпълни ангажиментите си към тях до 10 май.

Въпреки подписаното с министрите на земеделието Димитър Греков и на финансите Петър Чобанов споразумение, правителството не си изпълнява поетите ангажименти.

Животновъдите се договориха с МЗХ за субсидиите си

След три-четири протеста на животновъдите, включително днес пред сградата на Министерството на земеделието и храните, вече има споразум...

Председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов посочи, че много голяма част от точките в споразумението не се изпълняват от правителството.

Днес животновъдите са се обърнали към Министерството на земеделието и храните, за да кажат каква допълнителна помощ страната ни е поискала по европейските програми. "Те не можаха да отговорят, защото от две години няма такава - 2 години няма искане за допълнителна помощ", заяви Синапов.

Животновъдите не желаят да висят на "издънения национален бюджет". Те за пореден път декларираха желанието си да усвояват европейски средства.

"Нека националните средства да останат за нашите социалнослаби и за пенсионерите", призова Синапов.

Животновъдите протестират заради субсидии

Животновъди протестират пред сградата на Министерството на земеделието и храните, съобщи Фокус. Животновъдите държат да бъдат изплате...

Според животновъдите споразумението им с правителството по държавната помощ за изхранване на преживни животни едър и дребен рогат добитък от основни стада "de minimis" са заложени 15-20 млн. лева. Животновъдите намират сумата за нищожна, в сравнение с парите, които европейските им колеги от други страни взимат. Синапов акцентира, че Европейската комисия дава възможност всеки един български стопанин да усвои до края на годината до 30 000 евро.

Синапов се закани, че точно преди изборите, животновъдите ще притиснат управляващите и ще им покажат, че повече не може така.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com