Как противник на "Спаси София" реши да им вземе името

8365
Как противник на "Спаси София" реши да им вземе името
Снимка: БГНЕС

Нова фондация с името "Спаси София" е учредена на 28 януари тази година. Тя си присвоява името на гражданската инициатива, оглавявана от общинския съветник Борис Бонев. За това съобщава общинският съветник от "Демократична България" и съпредседател на "Зелено движение" Владислав Панев.

Панев уточнява с пост в социалните мрежи, че новата фондация е учредена на 28 януари тази година и от думите му става ясно, че Бонев е пропуснал да патентова името на гражданската си инициатива.

Оказва се, че представител на новата фондация е Даниел Капсъзов. Бърза проверка на Actualno.com показва, че той е един от организаторите на протест от 27 август м.г. срещу решението на Столичния общински съвет за превръщане на ул. "Съборна" в пешеходна. Припомняме, че именно по инициатива на Борис Бонев от края на юни м.г. Столичния общински съвет одобри "Съборна” да е пешеходна.

В репортаж на БНТ от протеста самият Капсъзов е представен като наемател на магазин на улицата.

"Притеснявам се, че ще фалира цялата улица. Ще фалираме всички магазини тук, няма как дори да си заредим магазините със стока. Даже не говорим как ще идват клиентите. Просто това е страшно безумие", казва тогава той пред БНТ.

Кой е Капсъзов

В учредителния акт на новата фондация е записано, че нейната цел е да насърчава и подкрепя доброто взаимодействие между гражданското общество и органите на местната администрация.

Проверка показва, че самият Даниел Великов Капсъзов е бивш президент на клуб по борба, завършил е ВИФ и е президент на мотоклуб Widow's sons - Bulgaria. На неговата страница във ФБ е отбелязано, че тя е част от световна масонска мотоорганизация.

Истинската мишена

"Сега мишена е "Спаси София". Днес особено нагло на транспортна комисия противниците на това "Съборна" да бъде пешеходна улица обявиха Борис Бонев за узурпатор на това име. Беновска (Илияна Беновска, журналист - бел.ред.) беше особено гласовита, като използваше изключително циничен език. Координацията им с Карлос Контрера от ВМРО беше перфектна", посочи Панев във Facebook.

"Със сигурност незапазването на това име е груб пропуск на Бонев и приятели. Но превземането му от противници на организацията е точно такова действие, което отказва хората от участие в политиката", посочи Панев.

"Нали знаете. Ако отвратените се откажат, остават само отвратителните. Със "Спаси София" (истинските) не сме коалиция, понякога сме на различни позиции. Но често изтипосват схемите на властта (както и ние), за което заслужават похвала. Най-важното обаче е да сме джентълмени в политиката, която и без това е грозна работа. Не бива да я правим още по-грозна", добави още Владислав Панев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com