Калфин към към абитуриентите: Тепърва ще трябва да се доказвате в живота

5694
Калфин към към абитуриентите: Тепърва ще трябва да се доказвате в живота

Тепърва ще трябва да се доказвате в живота. Трябва да убедите всеки, че вие можете. Това каза вицепремиерът Ивайло Калфин към абитуриентите на традиционния бал за деца в неравностойно положение, организиран от президентската институция в НИМ.

"Много е важно и да усетите и подкрепата на обществото, но и да имате амбиция да се доказвате", каза още Калфин, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че не на всеки се дава възможността да бъде на подобно събитие и им пожела балът, организиран от Президентството, да остане за тях един незабравим спомен.

Плевнелиев: Решението за Гърмен са институции, които гарантират, че правилата важат за всички

Решението на проблема в Гърмен е само едно и то се крие в думичката институции – институции, които работят за гражданите и гара...

От своя страна президентът Росен Плевнелиев се обърна към абитуриентите с думите: "Не бъдете безразлични към заобикалящия ви свят, вземе собствената си съдба в ръце и държавата си вземете". 

Имате голям потенциал и от вас зависи да го отключите. Разбира се, ние ще бъдем заедно с вас във вашите планове и стремежи, увери президентът зрелостниците. Той ги посъветва да не направят един от грешните избори – да бездействат и да се носят по течението ден след. Държавният глава ги призова да бъдат добри и да вършат добри дела.

Ежегодният абитуриентски бал за деца в неравностойно положение, организиран от президентството, е събрал през последните три години близо 98 500 лева, с които са подпомогнати 91 младежи. Тази година институцията отново ще подпомогне с финансови средства през първата година от обучението на младежите приети в университет. Екипи от специалисти са изготвили и оценка на възможностите и потребностите на завършващите. 83 от тях са с насока към заетост, 49 искат да продължат обучението си в университет, а 69 от тях са с други потребности. За първи път е организирано и ателие, в което младежите са обучени как да си търсят работа.

От общо 201 младежи 71 вече имат профили за предлагане пред работодатели, а за 31 е договорена заетост, 103 от тях са със специални потребности, за които се търсят партньорства с различни предприятия. Тези цифри обяви Деяна Костадинова.

По време на събитито Росен Плевнелиев коментира и ситуацията в Гърмен.

Една различна абитуриентка!

Тя е различната абитуриентка на Казанлък. И беше много щастлива в премяната си, отглеждана и избродирана с любов в продължение на 2 мес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com