Камен Алипиев се присъедини към протеста срещу Емил Кошлуков (ВИДЕО)

6526
Камен Алипиев се присъедини към протеста срещу Емил Кошлуков (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Тук съм, защото това е моята къща. Така спортният журналист и лице на спортната редакция на БНТ Камен Алипиев се присъедини към втория протест на граждански активисти и активисти на „Зелените“ заради работата на Емил Кошлуков като програмен директор на Българската национална телевизия и искане за оставката му - специално заради казуса с "Денят започва с култура".

"Нито едно друго назначение в последните години не е предизвикало такава реакция", категоричен беше спортният журналист, визирайки Кошлуков и поста му на програмен директор. Алипиев напомни и как Кошлуков е искал да стане генерален директор на БНТ, след като е ръководил партийна телевизия (бел. ред. - става въпрос за опита на Кошлуков начело на телевизия "Алфа", съгласно представените документи пред СЕМ при кандидатурата му да оглави БНТ).

Кошлуков предизвика вълна от подкрепа за "Денят започва с култура" по БНТ и упреци към себе си

От няколко редица преподаватели, журналисти и учени се обединиха около кампания в подкрепа на предаването за култура на БНТ "Денят запо...

"Много сериозно впечатление прави как отново се разслояват медиите. Отворете сайтовете, прочетете какво пише там. Прочетете за шепата несретници, които получават пари от Джордж Сорос и заради това протестират. Познавам тези хора от 2013 година и знам, че те не взимат пари, както и аз", каза Алипиев. Той добави, че през всичките си години в БНТ не е бил обект на цензура. "Това, което прочетох и е свързано с моите приятели от "Денят започва с култура" - един истински остров на българската култура в ужасно мрачно, тегаво време, в което от всички места избухват чалга звезди и имаме страшна подмяна на стойностите, да се опиташ да кажеш на тези хора, че те трябва да си вдигнат рейтинга петкратно, значи не познаваш в момента ситуацията. Като медиатор основната ти стойност е да си образоваш аудиторията", заяви журналистът и даде контрапункт как по същото време, по което върви "Денят започва с култура", по Нова телевизия например върви предаването на Гала.

Пред Actualno.com Камен Алипиев подчерта, че проблемът е опитът да се посегне на едно от малкото предавания в БНТ, които опитват да възпитават. Той изрази надежда нещата да се развият позитивно и да се спре с натиска.

Петко Ковачев: И БНТ, и други медии опитват да профанизират темата на протеста за Пирин

Симпатизанти и активисти на "Зелените" се събраха пред сградата на Българската национална телевизия (БНТ), за да изразят несъгласие отн...

Същевременно музикантът Васил Гюров заяви, че най-голямата опасност е автоцензурата. Той обяви, че се присъединява към протеста заради „покушението срещу свободата на словото“. Според Гюров "се знае", че имало обаждания в слушалката към екипа на "Денят започва с култура" - от страна на Емил Кошлуков. Заплашвани са, че канят този или онзи, уточни музикантът, визирайки покана към Емил Джасим в ролята му на преподавател по история. Не може само полицаи и пожарникари да са в ефира, добави той.

Призовавам за дебат дали има роля обществената медия в едно общество, каза един от водещите на "Денят започва с културата" Димитър Стоянович. Не може в предаване за култура да се говори на друг език, категорична беше Анна Ангелова заради обвиненията, че в предаването езикът бил много сложен и трябвало да е "по-лайфстайл".

Eкипът на предаването "Денят започва с култура" слезе при протестиращите и беше посрещнат с аплодисменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com