Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камерите установиха: Малолетни са пробвали да рисуват по НДК

10 юни 2024, 22:50 часа • 1234 прочитания

12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата на НДК. Това е установено с помощта на видеонаблюдението, съобщават от културната институция.

Чрез камерите служител на дружеството е забелязал две видимо малолетни лица, които правели опити да рисуват по сградата. След подадения сигнал до общинска полиция, се установява, че те са малолетни. Още: Вандали надраскаха НДК, започва 24-часово обхождане на сградата

Последвало е информиране на родителите, след което децата са предадени на компетентните органи от 4-то РУ на МВР, като междувременно е уведомен и Столичният инспекторат.

Както е редът в такива случаи, са предприети съответните административни действия спрямо родителите. На единия е издаден и съдебен акт. Предстои и издаването на констативни и предупредителни протоколи от районното управление на МВР.

"Мерките, предприети от ръководството на НДК за опазване на фасадата от графити, вече дадоха резултат", посочват от Двореца на културата. Предпазните действия включват 24-часов обход на сградата, усилено видеонаблюдение и подготовка на предупредителни табели. Още: Васил Терзиев оприличи София на "гето с надраскани фасади"

Ръководството на НДК отново призовава гражданите да бъдат бдителни и отговорни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви и да сигнализират на тел. 112, ако забележат нередности.

„НДК е на всички нас, на всеки, който посещава събитие в сградата или просто се разхожда в парка отпред. Затова нека го ценим и пазим“, се казва още в съобщението.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес