Караянчева ще посети Босия в дома му

1859
Караянчева ще посети Босия в дома му
Снимка: БГНЕС

Отивам до дома на Николай Колев с твърдото съзнание да го убедя да прекрати стачката, защото за живота не може да има никакви пазарлъци. Това каза на брифинг председателят на парламента Цвета Караянчева след като стана ясно, че протестиращият Николай Колев-Босия няма да дойде за уговорената с нея среща.

По-рано днес Босия, който вече 34-и ден гладува в знак на протест срещу корупцията в системата на транспорта, даде кратка пресконференция в БТА, за да затвърди исканията си за оставка на ресорния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента.

Босия е на легло, но ще стане за среща с Караянчева

Николай Колев-Босия е на легло, твърде изнемощял и трудно подвижен. Това стана ясно от видео, споделено от Иво Кръстев във фейсбук.&nbs...

"Трябва да има отговорно отношение, а аз имам такова. С мен ще бъде екип на правителствена болница, за да може когато се договорим с него, да го поеме", обяви тя.

"Поканих и министър Валентин Радев да отидем до дома му, защото доколкото знам има някакви сигнали, които иска да се разгледат, макар че Инспекторатът в МВР вече ги е разгледал", коментира Цвета Караянчева.

"Днес отправих официална покана на Николай Колев, защото смятам, че животът е над всичко и гладната му стачка трябва да спре. На няколко пъти съм водила кореспонденции с него и съм му обяснявала, че това което можем да направим от НС, не удовлетворява исканията му“, посочи председателят на парламента.

"Ще предложа на Николай Колев да направим Временна комисия в парламента. Той да изложи всички факти и обстоятелства, които има. В комисията ще участват и негови хора, и неправителствения сектор. В рамките на месец ще излезем със съответните заключения", заяви Караянчева.

Христо Иванов призова Бойко Борисов да се срещне с Николай Колев-Босия

Призовавам Бойко Борисов да се срещне с Босия. Това заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на политическото обединение "Демокр...

"Това мога да му предложа. За исканията за оставки на министри и за разпускане на парламента мога да кажа, че няма нищо по-демократично от изборите. Този парламент е избран от над 2,5 млн. български граждани и е призован да работи за тях", каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com