КАТ чертае карта на местата за гонки

5963
КАТ чертае карта на местата за гонки
Снимка: cross.bg

Пътната полиция ще изработи карта на местата, където най-често се организират автогоники. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Това е една от мерките, които МВР ще предприеме, за да намали катастрофите по пътищата.

СДВР: Ще бъдем безкомпромисни към гонките

Ще бъдем безкомпромисни към всички водачи, които използват пътното платно не за предвижване, а за състезания. Това каза по време на бр...

Друга мярка е че съвместни екипи на пътната полиция и ДАИ ще проверяват тирове и автобуси. Предвижда се също моторизирани полицаи да спират нарушителите на пътя и да ги санкционират на място, съобщава "24 часа".

Стана ясно, че от няколко дни има проблем със софтуера на МВР и сигналите на граждани се приемат на ръка. Шефът на пожарната Николай Николов не уточни как става приемането на сигналите като каза, че е задействан план "Б".

Вътрешният министър също така награди с почетни отличия четиримата служители на пожарната, които участваха в спасяването на шофьора на цистерната, която на 13 август катастрофира на Витиня.

Припомняме, че миналата седмица в Лесидрен две деца загинаха, след като бяха прегазени при гонка.

Софтуерът на тел. 112

От няколко дни не работи софтуерът на телефон 112, каза още Бъчварова.

"Да, имаме проблем. Софтуерно се опитваме да уредим отношенията си с фирмата, която трябва да отговаря за поддръжката. Надявам се много скоро да го решим", потвърди министърът и обясни, че става дума за "софтуерен проблем, свързан с поддръжката на системата".

На уточняващия въпрос дали това означава, че сигналите се приемат на ръка, главният директор на Дирекция "Пожарна безопасност" комисар Николай Николов отговори: "Това означава, че всички сигнали продължават да се приемат по вариант, наречен "Б" - авариен", предаде БГНЕС.

Бивш шеф на КАТ: Хората трябва да знаят, че има контрол

"Мярката, която позволява на пътните полицаи да спират по своя преценка нарушителите на Закона за движение по пътищата, е приведена в...

Запитан какъв точно е аварийният вариант комисар Николов отвърна, че не иска да влиза в детайли. "Шестте центъра продължават да функционират, сигналите се приемат и това е най-важното", обобщи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com