Kaufland България и БЧК събраха почти 17 000 лева в подкрепа на засегнатите от конфликта в Украйна

2142
Kaufland България и БЧК събраха почти 17 000 лева в подкрепа на засегнатите от конфликта в Украйна
Снимка: Кауфланд

Kaufland България и Български Червен кръст (БЧК) събраха 16 789 лева в съвместна дарителска инициатива под мотото „ДАРИ в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна“. Събраната сума от кампанията ще бъде използвана за предоставяне на хуманитарна помощ на нуждаещите се чрез Украинския Червен кръст.

В рамките на три седмици бяха разположени специални дарителски кутии във всички 61 хипермаркета Kaufland в страната, в които клиентите на компанията имаха възможност да даряват средства в подкрепа на засегнатите хора. Най-много средства бяха събрани в магазините в София – град, Пловдив, Варна и Благоевград. БЧК поддържа непрекъсната връзка със своите партньори от Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от основни продукти и стоки.

DARA се среща със своите фенове в родния й град

Дългоочаквана среща на DARA с нейните фенове предстои този уикенд във Варна. Домакин и организатор на събитието е Kaufland в наскоро мо...

В началото на месец март Schwarz групата, част от която е и Kaufland България, дари 10 милиона евро за трайни хранителни продукти, домашен текстил, продукти за хигиена и други спешно необходими продукти, за да допринесе възможно най-бързо за снабдяване с най-необходимото на бежанците в районите близо до границата с Украйна.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната“. Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Носители на отличия са и служителите на компанията, сред които тя насърчава културата на доброволчество и дарителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com