Kaufland България спечели най-много отличия на наградите „Златно сърце“

2655
Kaufland България спечели най-много отличия на наградите „Златно сърце“
Снимка: Kaufland

Kaufland България спечели най-много отличия на Годишните награди за корпоративна социална отговорност и благотворителност „Златно сърце“, организирани от сп. „Business Lady“. Компанията беше наградена в общо шест категории, като сред отличията е и специална награда за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие.

„През миналата година реализирахме редица мерки и проекти, насочени към служителите ни, хората и природата, които имат конкретен принос и измерими резултати. Гордеем се с тях и вярваме, че работата ни може да бъде вдъхновяващ пример. В същото време отличията ни задължават да не спираме активната работа, защото пътят към реализацията на целите, свързани с политиката ни за устойчиво развитие, е дълъг и изисква още много резултати“, каза на церемонията по връчване на наградите Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Kaufland България ще отбележи Международния ден на пчелата с участие в тематичен фестивал

Kaufland България ще отбележи за поредна година Международния ден на пчелата с участие в тематичен фестивал, посветен на опазването и о...

Отличените с първо място в конкурса кампании на Kaufland България са в следните категории:

„Employer Branding и CSR“

Kaufland България беше отличена със специален приз за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие и по-конкретно за приноса на екипа „Работодателска марка и мотивиране и задържане“. През настоящата и миналата година той инициира доброволчески акции по залесяване, кампании за кръводаряване, включи се в организацията на вътрешните благотворителни базари и други благотворителни инициативи. В същото време членове на екипа участват в редица публични CSR инициативи на компанията и мотивират и други служители да ги подкрепят.

„Устойчиво развитие и безопасни условия на труд“

Четвъртото издание на Kaufland София полумаратон ще посрещне над 1200 участници

Над 1200 участници се очаква да се включат в четвъртото издание на Kaufland София полумаратон и безплатното състезание за ученици RUN4E...

Kaufland България зае първото място със свое нововъведение в логистиката. През 2021 г. с инвестиция от 4,8 милиона лева бяха внедрени специално разработените от компанията сгъваеми метални палети с цел оптимизиране на работата на служителите в логистиката и в магазините на веригата, за която безопасните условия на труд са приоритет. В същото време нововъведението води до по-малко вредни емисии заради оптимизирането на товарите и по-малкото обратни курсове, както и до спестяване на 250 тона стреч фолио годишно.

„Иновации и устойчиво развитие“

С първо място в тази категория бяха отличени усилията на компанията за развитието на „зелена“ доставка. В последните няколко години инвестициите на Kaufland в логистиката са насочени не само към оптимизация на логистичните процеси и улесняване на работата на екипа в Централния склад, но и са в подкрепа опазването на околната среда.

Kaufland получи призове и в още три категории – в „Спортни активности“ за първенството на „Свежите супергерои“ на Kaufland, в „Зелена планета“ за инициативите си в подкрепа на пчелите и биоразнообразието и в „Подкрепа и бизнес развитие на младите“ за реализацията на партньорски кампании за ангажиране на подрастващите с темата за опазване на околната среда.

1200 бегачи от 15 държави се включиха в Kaufland София полумаратон

1200 бегачи от 15 държави се включиха в четвъртото издание на Kaufland София полумаратон, който се проведе тази неделя в центъра на Соф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com