Kaufland се налага като One Stop Shopping иноваторът в българския ритейл

4736
Kaufland се налага като One Stop Shopping иноваторът в българския ритейл
Снимка: Kaufland

Kaufland България продължава модернизацията на своите магазини и днес откри своя десети реновиран филиал за 2022 г. Хипермаркетът в кв. „Малинова долина“ отвори врати с изцяло променена визия, която успешно превъплъщава иновативната One Stop Shopping концепция на компанията. Чрез нея ритейлърът предоставя на своите клиенти максимален брой качествени стоки и услуги на едно място, превръщайки магазините си в търговски центрове. Освен над 21 000 свежи и качествени продукти, реновираните магазини улесняват клиентите, предоставяйки им възможност за голям брой допълнителни услуги на едно място - от аптеки и кафенета, през грижа за здравето до възможност за плащане на битови сметки. Грижата за децата също е важна част от One Stop Shopping концепцията. В непосредствена близост до реновирания магазин в кв. “Малинова долина”, Kaufland България построи образователна детска площадка като дарение за общината. 

„Обновеният ни магазин в кв. „Малинова долина“ имплементира изцяло нашата One Stop Shopping концепция, която поставя клиента в центъра. Многообразието от предлаганите продукти и услуги под един покрив и на един паркинг осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Kaufland в мултифункционален търговски център. Това е посоката, в която ще се развиват магазините ни и занапред, защото сме дълбоко убедени, че бъдещето на ритейла е в диалога с клиентите ни – ние слушаме, разбираме и откликваме на нуждите, очакванията и интересите на нашите клиенти и работим за максимално тяхно улеснение“, споделя Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland България.

Към разширения асортимент на реновирания си магазин Kaufland Малинова долина, ритейлърът прибавя и първата по рода си в България микрооранжерия за отглеждани на място подправки. Иновативното съоръжение позволява на клиентите да проследят растежа на подправките в изцяло контролирана 100% екологична среда. Тя дава възможност да се разкрие пълният хранителен потенциал на растенията, свеждайки до минимум използването на природни ресурси – с 95% се намалява консумацията на вода за отглеждането на растенията, а заради липсата на логистични курсове, въглеродните емисии също са сведени до минимум. Достигналите зрялост подправки са готови както за директна консумация, така и за последващо разсаждане в саксия (Микрооранжерия с екологично чисти подправки в Kaufland | Kaufland).

Сред останалите подобрения в асортимента, които новият хипермаркет предлага на своите клиенти, са прясно опушени на място меса и риба, печено цяло пиле и прясно изпечен хляб с жив квас. Специално място в магазина е предоставено за продукти на стартъп компании.

Детската площадка, изградена в кв. “Малинова долина” е предназначена за деца от 5 до 12 годишна възраст и е снабдена с множество атрактивни съоръжения, в това число.  

– въжена пирамида, висока 3,5 м и „въжен тролей“ с дължина 26 м . Акцент в нея е и образователният елемент – 12 пейки са изписани със специални екологични послания, насочени към най-малките. Инвестицията за реализацията на проекта е за близо 190 000 лева.

„Kaufland България подкрепи район „Студентски“ и ни помогна в изграждането на тази впечатляваща площадка. Убедени сме, че това място ще се превърне в притегателен център за семействата и техните деца и в желано място за почивка на хората от района“. Това обяви кметът на район „Студентски“ Петко Горанов, който се включи в събитието.

Образователната площадка на Kaufland България е част от плановете на компанията за строителство и реконструкция на общински детски площадки в цялата страна. Тя носи името на малкия енот Kuniboo, който е талисман на собствената едноименна марка продукти на ритейлъра, предназначени за бебета и деца. Заради ефективните и целенасочени устойчиви политики, насочени към добруването на децата, неотдавна компанията получи отличието „Компания приятел на детето“, връчвано след обстоен одит от Национална мрежа на децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com