Кирил Домусчиев: България и аз имаме голям приятел в лицето на Клинтън

2456
Кирил Домусчиев: България и аз имаме голям приятел в лицето на Клинтън
Снимка: БГНЕС

За мен беше чест и огромна привилегия да посрещна президента Бил Клинтън в България. С голяма радост слушах добрите думи, които той каза за развитието на страната ни през последните две десетилетия, за младите хора и за възможностите напред. Радвам се, защото всичко това е постигнато с общите ни усилия – на гражданското общество, на бизнеса и на политическата класа. Това написа председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по повод посещението по негова покана на 42-рия президент на САЩ в България.

"Благодаря на президента Клинтън, че в рамките на двудневното си посещение в България представи пред студентите и пред бизнес, политическите и обществените лидери в страната своя богат и интересен опит, както и визията си за постигане на един по-устойчив и проспериращ свят“, написа още Домусчиев.

"А неговият опит е огромен – Глобалната инициатива на Клинтън близо 2 десетилетия обединява хора по целия свят и създава икономически възможности, инвестира в подобряване на общественото здраве и вдъхновява. Фондацията помага на милиони хора да изградят по-добро бъдеще за себе си и семействата си. Мисля, че всички можем да се съгласим, че светът не би бил същият без лидерството на президента Клинтън. 

Няма как да пропусна да спомена и огромния ангажимент на Клинтън към справянето с предизвикателствата пред продоволствената сигурност и климата, тъй като Балканският полуостров е критичен регион. Приветствам и фокуса му върху селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна“, казва председателят на КРИБ.

И вдъхновен от тези негови действия в полза на обществото, Домусчиев се ангажира още повече с положителното развитие на обществото и младите хора. Новосъздадената от него инициатива Domuschiev Impact, в сътрудничество с Глобалната инициатива на Клинтън, има за цел да повлияе положително върху овладяването на нарастващите предизвикателства в България и по света.

България, а нескромно бих казал и самият аз, имаме голям приятел в лицето на президента Бил Клинтън. С нетърпение очаквам срещата ни през септември в Ню Йорк, където ще представя цялостната визия на инициативата Domuschiev Impact“, завършва Домусчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...