Клиентите на Kaufland даряват близо 500 000 лв. за ученици в неравностойно положение

1266
Клиентите на Kaufland даряват близо 500 000 лв. за ученици в неравностойно положение
Снимка: Kaufland България

Близо 500 000 лв. са събраните средства в магазините на Kaufland в цялата страна през последните 12 години, в рамките на партньорството на компанията с Българския Червен кръст и програма „Топъл обяд“. Ритейлърът е един от най-дългогодишните партньори на организацията, като набира дарения поне два пъти в годината. „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на БЧК, която се осъществява вече 18 години. За този период организацията е осигурила близо 1 500 000 топли обяда за 19 000 ученици.

„Партньорството на Kaufland България с Българския Червен кръст е стратегическо и е много важна част от изпълнението на нашите социални ангажименти. Всяка година компанията реализира множество проекти, насочени към подобряване на средата и качеството на живот на отделни рискови групи у нас. За много ученици осигуреният топъл обяд в рамките на учебната година е причина те да не спират да ходят на училище. В този смисъл, всяко усилие, в посока на това да задържим децата в клас, е безценно“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland.

Най-известните дюнери у нас вече и в Kaufland „Хаджи Димитър“

Най-голямата верига за дюнери у нас вече може да бъде открита и на паркинга на хипермаркет Kaufland в столичния кв. „Хаджи Димитъ...

Тази есен, набирането на средства за осигуряване на безплатен обяд, ще стартира преди началото на учебната година във всички 62 хипермаркета на Kaufland в цялата страна. Средствата ще бъдат предназначени за деца сираци, деца с безработни родители, от многодетни или социално слаби семейства от цялата страна. Всеки клиент на веригата ще има възможност да се включи с дарение, което да предаде на специално обособени места в рамките на магазините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com