X
 
 

Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери отпусна правителството

2755 2
Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери отпусна правителството
Снимка: БГНЕС
Коледен бонус от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери у нас, реши на своето заседание Кабинетът. Добавката ще получат възрастните хора с пенсия или сбор от пенсиите им (заедно с добавките и компенсациите към тях) за декември до 363 лв. включително. Толкова е размерът на линията на бедност за следващата 2020 г. определен от Министерския съвет.

"Правим го за осми път, това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление, коментира премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

ГЕРБ и БСП се захапаха по темата за пенсиите

Няма как да се съгласим с предложенията на БСП за преизчисляване на пенсиите, защото са в сферата на популизма. Това каза народният п...

С допълнителните над 51 млн. лв. по бюджета на ДОО ще бъдат подпомогнати 1 276 200 пенсионери, съобщи социалният министър Бисер Петков. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г.

Премиерът Бойко Борисов напомни и че от 1 юли догодина пенсиите ще се увеличат с 6.7%, а минималната пенсия ще бъде 250 лв. Мисля, че програмата в пълния й обем се изпълнява между ГЕРБ и Обединените патриоти, коментира Борисов.

Преди това на заседанието на Кабинета премиерът поиска всички директори на болници, през които е преминало починалото 3-годишно дете, да бъдат уволнени. Вижте какво каза още Борисов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    От снимката се вижда, че Баце е събрал вече шепа жълти стотинки за пенЦиите...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    От снимката се вижда, че Баце вече е събрал една шепа жълти стотинки за добавка към пенЦиите...
Последно в Актуално