Коментар №1 на седмицата: Смях в лицата и последна перука в ковчега на българския футбол - танците на Боби Михайлов ще продължат

4272
Коментар №1 на седмицата: Смях в лицата и последна перука в ковчега на българския футбол - танците на Боби Михайлов ще продължат

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 8000 ваши прочитания в Actualno.com.


Поредна перука в ковчега на българския футбол, а може би последната. Борислав Михайлов 'спечели" изборите за президент на БФС. Слагам това в кавички, защото т.нар. му победа няма никаква легитимност.

Той събра 241 гласа от 479 действителни бюлетини, а за Димитър Бербатов вотовете бяха 230. Осем получи Христо Порточанов. При регистрирани 483 делегати, действителните бюлетини са с 4 по-малко. Така броят на нужните гласове падна от 242 на 240, което се оказа и точната бройка вотове за Михайлов. Първоначално пък те бяха над 500, но една част от тях не бяха допуснати, която на теория обръщаше гласуването.

Големият спор е дали резултата се брои на база регистрираните кандидати или гласувалите кандидати, тъй като реално липсват гласовете на трима кандидати и нищо чудно той да се пренесе в съдебна зала.

Чл. 44 от Устав на БФС гласи следното:

(1) Решенията на конгреса се вземат с мнозинство от присъстващите делегати.

(2) Решенията за изменение и допълнение на устава, за преместване на седалището, за преобразуване или прекратяване на БФС

се вземат с мнозинство 2/3 от присъстващите делегати.

(3) Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите за президент не получи необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове на първото гласуване.

(4) Решенията на конгреса влизат в сила незабавно освен ако действието им не бъде отложено. Решенията, които се отнасят до вписванията на обстоятелства, предвидени в закона, подлежат на вписване в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията.

Оставяйки настрана законодателната рамка, "изборът" на Михайлов е абсолютна гавра с цялата футболна общественост. Желанието за промени в българския футбол обедини "вечни съперници" на терена като ЦСКА и "Левски", както и пловдивските Ботев и Локомотив. За съжаление обаче, ръководството на "сините' не се съобрази по никакъв начин с желанието на запалянковците и със сладки приказки за дългогодишно приятелство, Сираков предаде волята на феновете на своя отбор. Срещу Михайлов се изправиха и агитки от Варна и Бургас, но в един момент се оказа, че и това няма значение.

С измислено мнозинство от зависими делегати, Михайлов получава възможността да продължи садистичното и брутално убийство на българския футбол! БФС ще остане майка за едни и мащеха за други футболни клубове. Борислав Михайлов няма да спре с нескопосаните си танци върху нервите на българските запалянковци, а националният ни отбор скоро вероятно ще пада не от Литва, а от Гибралтар! С оглед на последните разкрития на BIRD, старите/нови управляващи на родния футбол би трябвало да бъдат обект на прокуратурата, вместо да се ползват с "благинките" и "мазнинките" около футбола ни.

Отношението към журналистите в днешния ден заслужава да бъде тема на отделен коментар. Михайлов за пореден път нагло излъга, като обеща прозрачност в изборния ден. Вместо това репортерите получиха еднодневно пребиваване в стая-ледник, където да си помислят какво да пишат за съвременното Политбюро на българския футбол! Завършвам този коментар с надеждата, че някой ден справедливостта ще възтържествува и убийците на родния футбол ще получат полагаемата се присъда!

Автор: Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com