Корупцията по границата намаляла двойно

4624
Корупцията по границата намаляла двойно

Наполовина са намалели сигналите за корупция на граничните пунктове на страната и тези за незаконни действия при пътния контрол през летния сезон. Данните са сравнени със същия период на 2011 година и са анализирани след проверки на Дирекция „Инспекторат” към МВР, предаде Стандарт нюз.

Предприетите мерки от 1 юли до 30 септември са били насочени към недопускане на корупционно поведение от страна на униформените служители. Планираните акции са проведени по основните пътни артерии, свързващи пунктовете и по пътната мрежа на територията на областите Хасково, Пловдив, Пазарджик, София и София-град. Проверките са включвали контрол върху организацията на работата и анкети с пътници от чужди страни.

БСП подава още три сигнала до Комисията за корупция

БСП оповести още три сигнала за властта днес, които подава до комисията в НС за корупция по високите етажи на властта, ръководена от Ян...

21 са получените сигнали за нарушения през посочения период. 3 са свързани със служители на Главна дирекция "Гранична полиция", осъществяващи паспортно-визов контрол. 18 са за полицаи, контролиращи спазването на Закона за движение по пътищата. Сравнителният анализ на данните сочи, че през същия период на проверки през миналата година сигналите са били 41.

Изводите сочат намаляване с 49% на постъпилите сигнали с данни за корупция или неправомерни действия при пътния контрол. Същевременно са увеличени проверките и разговорите с чуждестранни граждани. Те са три пъти повече в сравнение с миналия летен туристически сезон. В по-голямата си част пътниците и туристите са изразили одобрение от граничните проверки на граничните пунктове и за заявили, че не са били обект на необоснован контрол от страна на служители от пътната полиция.

Съвместните проверки на екипите ще продължат и през предстоящия зимен сезон. Освен Дирекция "Инспекторат", в тях са включени още Главна дирекция „Гранична полиция” и Главна дирекция ”Национална полиция”.

Редактор: Десислава Ушатова

Край на корупцията: КАТ ще спира само нарушители

МВР слага край на корупцията по пътищата, като ще се спират само нарушители, а не произволно избрани автомобили. Това съобщи в Русе ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com