Краткотрайни превалявания в планините и силен вятър

433
Краткотрайни превалявания в планините и силен вятър
Снимка: БГНЕС

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна България и планините, където на отделни места краткотрайно ще превали. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Съществена промяна на температурите не се очаква и максималните ще бъдат между 30°-35°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юни – слабо ще се понижи. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Слънчева сутрин в неделя, гръмотевици следобед

В неделя, 5 юни, над страната ще преобладава слънчево време. Около обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и...

Над планините ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа силен до бурен източен вятър. Максималната температура на височина до 1200 метра ще е около 24°, а над 2000 метра – около 17°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 28°-31°. Температурата на морската вода ще е 20°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество