Кураж да мечтаем или как ЗАГОРКА превръща мечтите в реалност

2185
Кураж да мечтаем или как ЗАГОРКА превръща мечтите в реалност
Снимка: Загорка

„Мечтите трябва да са толкова големи, че да можем да растем в тях", казва Джоузи Бисет. Дали това е така и дали куражът е единствената съставка, която се изисква, за да ги превърнем в реалност, избрахме да попитаме 3 смели личности, които днес празнуват цели 120 години на една от най-емблематичните компании у нас – ЗАГОРКА. Представяме ви Иван Шопов, музикант; Венцеслав Дойчев, Мениджър Технически проекти в ЗАГОРКА и Асен Иванов, управител на специализираната в производството на хмел и други пивоварни консумативи компания – Булхопс.

1.      ЗАГОРКА вече 120 години утвърждава стандарти в пивоваренето, като не спира да предоставя иновации както за своите консуматори, така и за всички свои служители, партньори и клиенти чрез своите продукти, решения за околната средата и общността. Намираш ли паралел с твоя житейски/професионален път по отношение утвърждаването на твоето име в съответните среди с непрекъснат стремеж към развитие и нововъведения?

Иван Шопов, музикант: За да стигна до тук се е налагало многократно да заставам смело зад решенията си, воден от желанието ми за развитие в най-различни посоки. Едно от най-важните неща за мен е постоянно да изненадвам себе си. Така мога да поддържам любопитството и фантазията си в постоянна готовност за действие, разчитайки на тях като на основни инструменти в изкуството. Стремежът за развитие е в основата на творческия ми път, затова и постоянно се провокирам с нови и нови проекти, идеи, посоки и пътища. Нововъведенията в музиката и изкуството са дело на много упорита работа и смелост, затова смятам да продължавам в същия дух и да не спирам да изненадвам ценителите на моето изкуство.

Страстта към почитателите на пиво – двигател на процеса на пивоварене вече 120 години

Всяко начало, без значение дали става дума за технологична иновация, музикална революция или продукт, изисква кураж и визионерство. Тов...

Венцеслав Дойчев, ЗАГОРКА: Светът около нас и ние самите сме в постоянно движение, никой и нищо не остават незасегнати от желанието ни да видим в какъв по-добър свят можем да се озовем утре. Заслужаваме само това, което постигаме. Аз, като част от семейството на ЗАГОРКА, знам че чрез воля и целеустременост допринасяме този непрекъснат поток от идеи да се превърне в най-добрия пример за превъзходство на вкус и форма. Да създаваш нови продукти означава и да вдъхновяваш, смело да комбинираш изобретателност с упоритост, бързина с неотстъпчивост, риск с премереност. Затова приемам всяка новост като възможност да се уча, да формирам и изграждам успешни проекти и партньорства, както в личен, така и в професионален план.

Асен Иванов, Булхопс: Непрекъснатият стремеж за развитие и нововъведения – това е движещата сила на бизнеса, науката и живота като цяло. Идеята за непрекъснато усъвършенстване е залегнала дълбоко и в нашата философия за развитие на хмелопроизводството. Стремежът на партньори като ЗАГОРКА да създават най-добрата бира е кауза, която ние като доставчици, на една от важните съставки на пивото, припознаваме. Предоставянето на най-доброто възможно качество на хмела, който произвеждаме, налага стандарти във всички етапи на неговото отглеждане. Ефективността по цялата верига на производство на Булхопс и стремежът ни към развитие и нововъведения са гаранция за сигурни и доверени взаимоотношения с нашите клиенти и партньори.

2.      Всички знаем, че зад една компания с такава история се крият хиляди други истории – на хората, които я съставят, на тези, които са се осмелили да мечтаят и да бъдат пионери в своята област. Разкажи ни за такъв свой момент, в който си осъществил своя мечта по пътя към успеха.

Иван Шопов, музикант: Една от големите ми мечти беше музиката ми да достигне до всички континенти и да посетя невероятни места на крилете ѝ. Това нямаше как да се реализира, ако не бях дръзнал да направя нещо ново и да бъда пионер в един дори малък отрязък от световната музика. Издавайки композицията Duuure на плоча през 2008-ма година ми даде тази възможност, поставяйки ме сред най-търсените drum&bass диджей в света на тази музика. Така успях да обиколя десетки държави по целия свят, обогатявайки се с нови идеи и разширявайки хоризонта си от възможности. С цялата тази опитност и неспирно вдъхновение успях да достигна до комфорта на вътрешния ми мир и да създам още много нова музика и картини. И сега мечтите са нови, но знаейки как да намирам себе си, мога смело да вървя към тях.

Насладата да правиш това, което искаш или истинските удоволствия от живота

Още в ранния си житейски път често търсим рамо, на което да се опрем. Когато имаме нужда да бъдем окуражени, насърчени или просто когат...

През 2019 година със ЗАГОРКА направихме колаборация, с която успяхме да зарадваме всички фенове на бирата и моето изкуство, като „облякохме“ кенове Загорка Специално с него. Колаборация, която заедно ни направи пионери в онова, което правим най-добре. Силно вярвам, че артистите притежават силата да променят света чрез таланта си, дори и когато той започва от нашия роден край и демонстрира „доброто тук“.

Венцеслав Дойчев, ЗАГОРКА: И най-дългото пътуване започва с първата крачка, която е последвана от още много. Моето пътешествие в компанията е като сбъдната мечта - да пътувам, да общувам с много хора и да опознавам различни култури, да създавам приятелства в България и в чужбина, да научавам за различни процеси и машини. ЗАГОРКА създава невероятна мрежа от възможности и ти позволява да си част от едно голямо и задружно семейство.

Асен Иванов, Булхопс: Всяко нещо от заобикалящия ни свят, преди да бъде сътворено, е било мечта в главата на някого. Когато човек желае нещо много силно, то му се случва. А когато мечтателят увлече цял екип от хора и неговите мечти се превърнат в тяхно кредо и всички заедно работят за постигането им, мечтите се превръщат в ясно измерими резултати.

Спомням си преди години в зората на демокрацията в България протичаха много деструктивни и разрушителни процеси по отношение на селското стопанство. Това не подмина и нашия сектор. Мечтата ни беше да прекъснем тези процеси и да възродим хмелопроизводството генерално. Успяхме да докажем, че щом вложим всичките си усилия, знания и умения – такава промяна е възможна. И днес, тук, няколко десетки години по-късно продължаваме да променяме средата, заедно с нашите партньори и клиенти, като създаваме продукт, който преди известно време беше само мечта за много хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com