Лечков получи 3-годишна условна присъда

4521
Лечков получи 3-годишна условна присъда

Йордан Лечков, бивш кмет на Сливен, бе осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок от Старозагорския окръжен съд.

Присъдата му бе наложена за длъжностно престъпление, извършено през февруари 2010 г. в качеството му на градоначалник. Лечков бе лишен и от правото да заема ръководна длъжност в следващите три години.

Бургаският апелативен съд отмени присъда на Лечков

Апелативният съд на Бургас отмени условната присъда на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Той бе осъден на три години условно с 5 &...

Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов поиска ефективно наказание за Йордан Лечков затова, че като кмет на Сливен е подписал заповед за изнасяне на инертни материали от деретата на сливенските села Тополчане, Калояново и Сотире през февруари 2010 г.

С документа градоначалникът е възложил на фирма „Еко седимент" да разчисти деретата по настояване на селските кметове. При разчистването, в разрез със Закона за околната среда и водите, са били извозени 7321 куб. метра инертни материали на стойност 14 642 лв. Според нормативната уредба е трябвало чакълът и пясъкът само да бъдат изтикани в страни на деретата и да не бъдат измествани от мястото им, тъй като са държавна собственост.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com