Лиляна Павлова обяви, че за Спешната помощ у нас ще бъдат осигурени 300 линейки

11269
Лиляна Павлова обяви, че за Спешната помощ у нас ще бъдат осигурени 300 линейки
Снимка: БГНЕС

С над 160 млн. лева ще подкрепим Спешната помощ и закупуването на 300 линейки. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, след като подписа договор за „Оценка на съответствието на проекта, инженер по правилата на ФИДИК и строителен надзор за рехабилитацията на яз. Студена“, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"България усвоява, както този проект за яз. "Студена", така и още няколко в рамките на заем от Световна банка, който е сключен през 2010 година на общ размер 87,5 млн. евро. Важно е да започнем реализацията на програмата още тази година. 1,4 млрд. лева могат да бъдат договорени в следващите месеци. Всичко зависи от скоростта, с която ще работят местните власти.

Нови линейки и реаномобили ще бъдат закупени през 2016 г.

През 2016 г. в Спешната помощ ще бъда направена инвестция в размер на 300 млн.лв. Парите, които ще дойдат от ОП "Регионално развитие", ...

Именно зимният период е добър за търгове, за да можем от март догодина да имаме реално строителство по голяма част от проектите", обясни Павлова. Тя посочи, че има и други много важни приоритети за тази година - пътната инфраструктура, реформата в спешната помощ. "С над 160 млн. лева ще подкрепим купуването на 300 линейки, включително и оборудването на 28 спешни центрове. Това е една огромна инвестиция", каза още Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com