Люба Кулезич сезира прокуратурата заради вестник "Галерия"

56495
Люба Кулезич сезира прокуратурата заради вестник "Галерия"

Скандалите около вестник „Галерия” продължават с пълна сила, след като в сутрешния блок на Нова телевизия журналистката Люба Кулезич, която има води съботно-неделния сутрешен блок на медията, обяви, че сезира прокуратурата.

Кулезич ще се обърне към държавното обвинение заради това, че спрямо нея се прилага незаконно подслушване и се изнася невярна информация. „Това не е лична война. Тя започна, когато отказах да работя за Алексей Петров", заяви журналистката.

ВСС се самосезира заради интервю на ръководителя на Специализираната прокуратура

Заради интервю на прокурор Светлозар Костов при Люба Кулезич, в което Костов отправи жестоки критики към Висшия съдебен съвет (ВСС) и з...

Какъв е случаят - вестник "Галерия" публикува SMS-и между Кулезич, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и прокурор Светлозар Костов. Медията твърди, че журналистката е получавала секретна информация за планирани действия на прокуратурата, за смени по високите етажи в МВР, преди те да са се състояли. Изданието пише още, че разполага с доказателства, включително и аудиозаписи, за недопустима връзка на журналистката с хора от службите, висши магистрати и политици от партията на Бойко Борисов.

Според източници на "Галерия" водещата е уведомявана за свидетелски показания по знакови дела и най-вече по скандалния процес „Килърите", където подсъдим е Пешо Сумиста, а делото е под прекия контрол на един от близките приятели на Цветанов - Валентин Цоновски, упрекван, че е направил серия от груби грешки, довели до убийството на заподозрян за отвличането на Мирослава Николова от Перник.

„Комуникацията се случва по необичаен начин - минава през интернет, за да се попречи на проследяването. Използваният номер е на чуждестранен оператор. Така информацията стига до чужда държава, където може да бъде използвана по всякакъв начин", пише вестникът.

Кулезич заяви, че като журналист се е чувала и има SMS-и с представители на всички политически сили. „Общувам с бивши и настоящи затворници, съдии, магистрати, полицай", добави още тя.

Бареков направи "панаир" с данните срещу президента

Данните, който Николай Бареков изнесе за президента Росен Плевнелиев, приличат на политическа поръчка, заяви Люба Кулезич в Нова телеви...

Попитана какво е било съдържанието на SMS-ите тя каза, че те са изфабрикувани. „Пиша SMS-ите си на латиница, а не на кирилица. В тях има дописвания. Лъжа е, че съм призовавала Бойко Борисов да арестува Шулева", категорична беше тя.

Според нея големия въпрос е защо е подслушвана и кой точно е подслушван - тя или хората, с които е говорила. „Ужасно би било, ако съм подслушвана незаконно", каза Кулезич. Според нея става дума за репресия срещу журналист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com