Магнолиите са хит на изложбата "Цветна пролет" в Пловдив

16715
Магнолиите са хит на изложбата "Цветна пролет" в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Магнолиите са един от хита на тазгодишната Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари "Цветна пролет", която се провежда  в периода от 19 до 23 март в Международен панаир Пловдив, съобщи БГНЕС.

Освен магнолиите, интерес  предизвикват овощните дръвчета с големина на бонзай – с миниатюрни череши, ябълки, кайсии, круши, праскови и нектарини можете да украсите дома си, но плодовете всъщност стават и за ядене. Производителят на дърветата - джуджета предлага и китайски шизандра - прилича на червено грозде, има вкус на киви, мирише на лимон и е много полезен.

Килим от цветя украси Пловдив

Килим от живи цветя с размери 4 на 4 метра " разцъфна" на Главната улица в Пловдив като демонстрация на бъдещи намерения на кметската у...

Друга новост на изложбата е роза без бодли и растение, улавящо мухи.

30 български фирми участват тази година в изложбата, към цветята и торовете има и саксии, керамични съдове, аксесоари и сувенири, дървени изделия - всичко за градината и около цветята.

Голямата атракция тази година е Националният конкурс за аранжиране на цветя, който за пръв път се организира извън столицата. Новият адрес - Пловдив, е посочен от организатора му - посолството на Кралство Нидерландия у нас.

20 елитни флористи трябва да подготвят маса за официален прием, като акцентират на лалето. Темата е " Тюлип мания" или, на български, "Лале мания". Холандският посланик Том ван Оорхорст ще даде утре старт на надпреварата.

Историческият музей в Пазарджик с предстояща изложба

"Една от най-интересните изложби, които планираме, носи името „Спасени археологически ценности”, каза директорът на Региона...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com