Майките от "Системата ни убива": Нямаме нищо общо с Ралица Енева от Helpkarma

8224
Майките от "Системата ни убива": Нямаме нищо общо с Ралица Енева от Helpkarma
Снимка: БГНЕС

Ние майките на деца и лица с увреждания от ИК на НГИ "Системата ни убива" сме длъжни да реагираме на разпространената от някои жълти и електронни медии, зле скалъпена лъжа!

Декларираме, че нямаме нищо общо с цитираната госпожа Ралица Енева, която на гърба на съдбата на собственото си дете е развила чудовищна кариера в областта на благотворителността с набиране и харчене на средства. (А само тя ли е?) Истината винаги излиза наяве, но истината е, че в инициативния комитет и в учредителното събрание на нашата гражданска инициатива, не присъства името на Ралица Енева, пишат в декларация протестиращите майки от "Системата ни убива".

Не присъства и в списъците на подкрепящите ни над 1500 човека, внесен в Народното събрание. Твърденията ни могат да се проверят . Доказуемо е. Другото сигурно нещо е, че тя е част от всички тези майки, които след участието си в протестите през 2018г, с тениски на Системата ни убива, и няколкото селфита, които са си направили, решиха, че е "редно" да осребрят разходките си по площада.

Направиха си набирателни сметки, организираха си базарчета, участваха в набирателни акции, абонираха се за Българската Коледа, манипулираха обществеността, използвайки децата си, за да будят съчувствие, а част от тях решиха, че може и в политиката да участват, като влезнаха в избирателните списъци за общински съветници (толкова и успяха де).

Всъщност борбата им приключи там някъде, ако изобщо някога са се борили за нещо повече от лични облаги. Тази активност за нас е чужда. Ние години се борим за законодателство, което да е за всички. Никога не сме търсили личната изгода. Никога не сме имали дарителски сметки.

Напротив, винаги сме се противопоставяли на егоистичното спасяване по единично. Изразявали сме мнението си многократно и хората, които ни подкрепят и са плътно до нас, знаят че нямаме нищо общо с порочната и деградираща схема в която много се включиха. Няма да допуснем да ни пришиват към всичко това. Обществото сега се шокира от показаното, а ние отдавна сме шокирани от наглостта и безочието на някои хора.

Наглостта дори стигна до там да се подменя и истината за събитията около протестите и оставката на Валери Симеонов. Поставени лица/майки бяха вкарани в студиата на телевизиите, когато ние давахме брифинг на паветата, там където извоювахме оставката на Валери Симеонов. Нас ни духаше отново вятъра, а отказалите се от протеста, седяха гримирани в студиото, където обясняваха, че оставката нищо не значела, и че се бил изместил фокуса на протестите.

Изместил им се е фокуса явно от благотворителността, която така добре ги храни. Сега вече всички видяха каква е истината, а лъжите и манипулациите по наш адрес ще продължат, защото сме неудобни и правим това което трябва, за ужас на всички с нечисти намерения.

ИК на НГИ "Системата ни убива"

Вера Иванова

Разследване: Платформа за дарения на болни деца, дава хиляди левове заеми и заплати на служителите си

Милиони левове се събират за дарения за различни каузи. Закон за дарителството в България няма. Събраните пари се управляват от организ...

Кристина Николаева

Нели Димитрова

Димитрина Русева

Ирена Юручка

Илиана Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com