X
 
 

Майките от "Системата ни убива" подготвят протести, искат оставка на Сачева

722 0
Майките от "Системата ни убива" подготвят протести, искат оставка на Сачева
Снимка: БГНЕС
Оставката на министър Деница Сачева поискаха Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“.

Това стана ясно по време на брифинг в парламента, като исканията на майките представи Вера Иванова от „Системата ни убива““. По думите й в момента министър Деница Сачева води пропаганда срещу тях.

Искат оставката на Деница Сачева

Двайсетина души от "Системата ни убива" и “Изправи се. БГ" поискаха оставката на министър Деница Сачева. Те се събраха под прозор...

„Пропагандата, която се води срещу нас, ни обижда по всякакъв начин. Злепоставя постигнатото и води пропаганда срещу най-справедливия, най-тежко отвоювания закон.

Ние ще предприемем всякакви действия. Искаме нейната оставка, няма какво да губим и с всички сили и средства, които разполагаме, ще спрем нейните действия“, обясни още Иванова, цитирана от Агенция „Фокус.

Думите й бяха подкрепени от Нели Димитрова, също представителка на „Системата ни убива“. Тя обясни, че ще се организира и национален протест.

„По градове хората са изключително изплашени, че ще бъдат лишени от правото, което им се полага“, заяви още тя. Според нея войната е била обявена от министър Деница Сачева. Протестът пък е насрочен за месец март.

Те бяха подкрепен от лидера на БСП Корнелия Нинова, която е провела среща с тях.

Министър Сачева изслуша противници и защитници на Закона за социалните услуги

Докато депутатите я чакаха в парламента, социалният министър Деница Сачева разговаря с представители на противници и на защитници на За...

"Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ, а Законът за социалните услуги да бъде обсъден широко", посочи Нинова.

Тя посочи, че цялата система е в хаос и че потърпевши от това са майките на деца с увреждания.

„Изразявам нашата позиция, ние категорично настояваме да не се пипа Законът за личната помощ, да не се отменя, а да се осигури финансиране, така че той да започне да функционира нормално.

Второ Законът за социалните услуги да се обсъди на една широка дискусия, да бъдат поканени те и всички заинтересовани страни“, обясни още Нинова.

Стана ясно фще, че от "Системата ни убива" са провели срещи с представители на "Атака" и с председателя на Социална комисия д-р Хасан Адемов. От "Системата ни убива" обявиха, че търсят още срещи.

Сачева: Прехвърлянето на болничните няма да реши проблема със злоупотребите

По темата за болничните очакваме утре да получа окончателния доклад от комисиите в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС...

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...