Малко вероятно е да се задържат големи студове

18887
Малко вероятно е да се задържат големи студове
Снимка: БГНЕС

С напредването на календара, става все по-малко вероятно за много големи студове, тъй като пролетта наближава, слънцето се издига. Вероятността за продължително застудяване става по-малка. Това е нормално. Дори за относително студено време, няма такива прогнози. По-скоро нормално или относително топло за този сезон време се очаква, според прогнозата.

Това каза в интервю за Агенция „Фокус” доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Снегът идва със силен вятър

Всички области на страната са под Оранжев и Жълт код за събота, 25 януари, заради очаквания снеговалеж и силен вятър, показва справка...

„Валежите също са нормални за сезона. Миналата година зимата беше с големи сезонни количества валежи. Месец февруари също е бил с големи количества валежи, месец март с не толкова големи, но по-скоро големи. Тази година месец февруари най-вероятно ще е с по-малко количество валеж в сравнение с миналата година, но в рамките на нормалното, както и месец март”, обясни доц. д-р Илиан Господинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com